2024. április 19., péntek
VOLT FESZTIVÁL 2013

A tescós sofőr balladája

ByeAlex (Márta Alex) énekes-dalszerző lépett fel pénteken a fesztiválon

ByeAlex (Márta Alex) énekes-dalszerző lépett fel pénteken a fesztiválon

Akarja vagy sem, mindenféle emberbe beleütközik a gyanútlan fesztiválozó, Az egyik filozofikus személyiség a címben már említett bevásárlóközpont autóbuszának vezetője volt, aki sofőri hivatása mellett életfilozófiai kérdésekkel, például az idő relatív jellegével is foglalkozott. Az történt, hogy a busz, amellyel hősünk a bevásárlóközpontba ingyenesen szállítja az embereket, tele volt utasokkal. Néhányan még megpróbáltak feljutni a járműre, de ő hajthatatlan volt. Amikor megunta próbálkozásaikat, közölte, hogy csak a saját idejüket pazarolták. Érdekes módon néhány órával később már nem aggódott ennyire az emberek ideje miatt. Ehhez némileg hozzájárult a tény, hogy a Tesco parkolójába érve felrobbant a busz egyik kereke.
Így hát amellett, hogy gyalog kellett megtennünk a visszafelé utat, kimaradtunk egy mélyenszántó beszélgetésből is, amelynek során szó eshetett volna a lehetséges csillagháborúról, az időgyorsítás lehetőségéről, de az élelmiszerárak alakulásának a klasszikus zenére kifejtett hatásáról is.
Egyébként a múlt héttől eltérően, amikor az esős, borongós idő tönkretette a VOLT előtt megrendezett tokaji Hegyalja Fesztivált, itt – legalábbis eddig – jó volt az idő, melegen sütött a nap, úgyhogy panaszra nem volt okunk. Ami a csütörtöki nap zenei felhozatalát illeti, elsősorban magyar zenekaros nap volt, olyan fellépőkkel, mint a Bikini, Rúzsa Magdi, Quimby, Ocho Macho, Compact Disco, valamint a Vad Fruttik. Pénteken a nagyszínpadot olyan világsztárok vették birtokukba, mint a Papa Roach vagy a Billy Talent.