2024. április 23., kedd

Az ülés is elmarad?

Vagy elkészül a városi költségvetés kiigazítása az új képviselő-testületi ülésig, vagy nem is lesz ülés – mondta Miloš Vučević, Újvidék polgármestere.
Vučević kijelentette, előzőleg megbeszélték koalíciós partnereikkel, hogy július első hetében befejezik a kiigazítással kapcsolatos teendőket. Ha egyesek felelőtlenül viselkedtek, és nem végezték el munkájukat idejében, felelnek majd mulasztásukért.
– Én nem mentem el nyaralásra vagy szemináriumokra, mint egyesek, miközben a költségvetés kiigazítása nem fejeződött be. Nem tudom megérteni azokat a városi adminisztrációban dolgozó kollégáimat, akik ilyen lezser módon viszonyulnak munkájukhoz. Még egy hét maradt hátra, hogy befejezzük a munkát, ez elegendő idő a kiigazítás elkészítésére. Azért fordultam a közvéleményhez, mert tudnia kell, hogy mi történik a városi adminisztrációban, én magam nem készíthetem el a városi költségvetés kiigazítását. De azt nem tolerálom, ha valaki nem végzi el munkáját – magyarázta a polgármester.
Egyesek azt feltételezik, hogy több pénz lesz a városi költségvetésben, hiszen az ATP Vojvodina vállalatnak sokkal kevesebb kártérítést kellett kifizetni, mint azt korábban gondolták – írja a Politika napilap. Vučević hozzátette, a városi költségvetés továbbra is hiánnyal küzd, mert az új adótörvény miatt a városnak kevesebb pénze marad, és habár igaz, hogy az ATP-nek csupán 400 millió dinárt fizettek ki, ez is jelentős összeg a városi kasszából.
– A kiigazítás alkalmával a nagy befektetések élveznek majd előnyt, például többek között a városi temető kibővítése, hótisztító gépek vásárlása, több iskola felújítása – mondta  Vučević.
Ami a művelődést illeti, a kiigazítás több pénzt irányoz elő a magyar nemzeti kisebbség művelődési egyesületeinek. A polgármester kifejtette, a művelődési intézményeknek kiosztott előző városi támogatások körül kialakult bonyodalmakért az a kilenctagú bizottság felel, amely döntött a pályázat nyerteseiről.