2024. április 19., péntek
ADA KÖZSÉG NAPJA

Ünnepi rendezvénysorozat

A község napja alkalmából mától ünnepi rendezvénysorozatot tartanak Adán és Valkaisoron, ahol hagyományőrző és sportrendezvények, kirakodóvásár, kiállítások, valamint művelődési-szórakoztató műsor és koncert várja a vendégeket.
A rendezvénysorozat ma 18 órakor kezdődik az adai általános iskolában a kézimunkázók, a gyűjtők és az amatőr festők kiállításának a megnyitójával.
Szombaton 8 órától tizenhatodik alkalommal rendezik meg az aratóünnepséget Valkaisoron. Adán szombaton 9 órától sportnapot tartanak a rekreációs központban, ahol többek között utánpótlás és öregfiú kézilabda- és focicsapatok lépnek pályára, illetve lesz tenisztorna is. Nemzetközi versenyt is rendeznek az asztaliteniszklubban, valamint sakkozók részvételével a középiskolában. A csónakkikötőből 10 és 19 óra között sétahajó indul a Tiszán, 15 és 20 óra között pedig lehetőség lesz ingyenes fiákeres kocsikázásra a katolikus templomtól. A település központjában, a sétányon fél tíztől fellépnek a mazsorettek és a dobosok, majd ugyanitt 10 órától kirakodóvásár nyílik, a könyvtár galériájában pedig képeslap-kiállítás. Az adai szabadtéri színpadon a 16 órától zenés-táncos műsoron fellépnek a Novak Radonić és az Aranykapu ME, valamint a Vadvirág HK tagjai, továbbá a Venus, a New Ada Dance és a Midnight táncosai. 20 órától a helyszínen koncertezik a Dodgem, a Dobosok és Művészek Klubja, a Baraparty és a Baswing.
Ada község képviselő-testülete július 2-án, kedden 12 órakor a Park Hotelben tartja díszülését, amelyen átadják a községi elismeréseket. Ezen a napon a község lakosai ingyenesen léphetnek be az adai strandfürdőbe.