Ki milyen magyar: Nemzetbiztonságos vagy összeírandó?

A bocsánatkérés rosszabb, mint a bűn -- Listára fel, nemzetbiztonságilag kockázatos magyar véreim!

Purger Tibor

2012. november 28., 13:12 >> 2012. november 28., 14:12

Kommentek száma 0  Megjelent nyomtatásban

Ismét magyar politikai kilengéstől visszahangzott a világsajtó, de ne tessék most a “ballibsi kozmopolita firkászok magyarellenességén” felháborodni, hanem azon, ami miatt újra hírbe került a nemzet. Egy állítólag iskolázott és világot járt szélsőjobboldali képviselő, ráadásul a parlament külügyi bizottságának alelnöke okozta a “nemzetbiztonsági kockázatot jelentő” zsidó országgyűlési kéviselők és kormánytagok összeírásának indítványozásával.

Nem, nem a magyarság vagy Magyarország elleni összeesküvésről van tehát szó a nemzetközi sajtóban, hanem arról, hogy a magyar parlamentben egyáltalán felmerül ilyen gondolat. Felhördült a fél ország és a fél világ, másnap minden frakció, a házelnök és a budapesti kormány is elítélte a leggyalázatosabb időket idéző, elmebeteg politikát. A Jobbik és a – parlamenti pad helyett – szégyenpadra való Gyöngyösi Márton pedig elnézést kért.

Csakhogy ezzel nem tekinthetjük elintézettnek az ügyet! Hogy miért? Mert a képviselő és pártjának bocsánatkérése “félreértésről” szól. Úgy magyarázza az erkölcstanból pótvizsga nélküli bukásra álló bizonyítványát, hogy “a nemzetbiztonsági kockázat felmérését kizárólag a kettős állampolgárok esetén tartja fontosnak”.

Hoppá!!! Ez az a Jobbik, amelyik kettős állampolgárságot követelt a határon túli magyaroknak!?

Kedves délvidéki, felvidéki, kárpátaljai, erdélyi, amerikai, ausztráliai, nyugat-európai kettős-állampolgár Olvasó: Te melyik “féle” magyar vagy!? “nemzetbiztonságos”, vagy összeírandó!?

Döbbenjen meg és hördüljön fel minden olyan magyar, akinek eszébe jutott az egyszerűsített honosítás bevezetése vagy kérvényezése: (remélt) jobboldali szavazóként (saját képviselő-állítás nélkül, de ez más téma) felkarolnák a “külhoni magyart”, de amúgy nemzetbiztonsági kockázatnak tartják!? Szavazzon rájuk, de ne szóljon bele? Sőt, esetleg lapuljon az összeíró ívek (táblázati) rácsozata mögött? Esetleg internálódjon Recskre, amíg a “jobbik” Magyarország valamiféle szent szélmalomharcokat folytat!?

Tudtommal a bocsánatkérések és az elítélő nyilatkozatok egyike sem tért ki erre a vonatkozásra. Dehát akkor hány százezer új magyar állampolgár érezze most úgy, hogy nemzetbiztonsági kockázatot jelent!? És ami még fontosabb: hány millió többségi polgártársunknak juthat az eszébe a szomszéd államokban, hogy esetleg csakugyan annak minősül: a határ mindkét oldalán – magyarok és nem-magyarok között egyaránt!?

Minden zsidó és nem-zsidó, magyar és nem-magyar, nemzet- meg polgártársunkkal együtt kell a legszigorúbban elítélni és megbélyegezni a másság gyűlöletét! Emlékezzünk csak Martin Niemöller német lelkész szavaira:

“Amikor a kommunistákat hurcolták el, hallgattam, mert nem voltam kommunista.
Amikor a szakszervezetieket vitték, hallgattam, mert nem voltam szakszervezeti.
Amikor a szocialistákat vitték, hallgattam, mert nem voltam szocialista.
Amikor a zsidókat zárták el, hallgattam, mert nem voltam zsidó.
Amikor értem jöttek, már nem maradt, aki megszólaljon.”

Punktum.


!A cikkhez nem kapcsolódik más írás.


!A cikkhez nem tartozik képgaléria.


Mielőtt hozzászólna a cikkhez, kérjük olvassa el a moderálási alapelvet!

! Hozzászóláshoz be kell jelentkeznie:
Facebook belépés
Listázás:

 • HETI ROVATOK
 • Kerekeken
 • Napsugár
 • Nyugdíjasok oldala
 • Vonalkód
 • MELLÉKLETEK
 • Sportvilág
 • Üveggolyó
 • Magvető
 • Képes Ifjúság
 • Tarka Világ
 • Kilátó
 • Hétvége