2021. szeptember 16., csütörtök

A Fox rádió újra az éterben

Törökkanizsáról sugároznak, de a központ Zentán van

Száraz Róbert a kívánságokat teljesíti (fotó: Horváth Ágnes) Száraz Róbert a kívánságokat teljesíti (fotó: Horváth Ágnes)


A 97,9 MHz-en Horgostól Adáig, keleti irányban a román határig, nyugati irányban pedig Csantavérig fogható. Folyamatosan zenét sugároznak, van kívánságműsoruk, vasárnap reggeltől estig muzsikaszó hallható. Hírműsort egyelőre nem készítenek, de tervezik.

A zentai Fox rádió 2008 novemberében hallgatott el, ugyanis nem kapott városi frekvenciát. A Köztársasági Műsorszórási Ügynökség akkor a rövid ideje működő No Limit rádiónak adott engedélyt, a tízéves múlttal rendelkező Fox viszont megszűnt. Két évvel később, 2010-ben a műsorszórási ügynökség újabb pályázatot írt ki, és azon már sikerült frekvenciához jutnia a Foxnak is, Törökkanizsáról sugározhatnak.
Milanović Časlav, a Fox tulajdonosa elmondta, hogy kb. másfél hónapja hallgathatók, és nagyon jó a hatótávolságuk.
– A törökkanizsai silón van az antennánk. A Fox Horgostól egészen Adáig, keleti irányban a román határig, nyugati irányban pedig Csantavérig fogható. A határon túl még Szegeden is szépen hallgatható. Az SMS-ekből és a telefonhívásokból tudjuk, hogy lassan, de bővül a hallgatótáborunk. Persze még nem hasonlítható össze a régi Fox népszerűségével, de mindent megteszünk azért, hogy visszaszerezzük a hallgatókat. Sokan még nem is tudják, hogy ismét az éterben vagyunk. Három év kihagyás után nehéz volt újraindulni, ezért egyelőre csak zenés műsoraink vannak, de tervezzük a hírműsorok készítését is. Hétköznap 12-től 16 óráig kívánságműsorral szolgálunk, a kéréseket Száraz Róbert fogadja, vasárnap egész nap muzsikaszó hallható, csütörtökönként 15 órától Tisza-parti parti néven Ábrahám Attila zenés műsora várja a hallgatókat. Ebben a műsorban olyan környékbeli lemezlovasok ismerhetők meg, akik eddig még nem tettek szert népszerűségre.
A Fox rádió központja továbbra is Zentán van, a régi helyen, vagyis a Tóparti utcában.