2024. április 24., szerda

Óbecse: A BUM egymilliót kap a minisztériumtól nyári ifiprogramokra

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) Ifjúsági Nyár elnevezésű rendezvényét csaknem egymillió dinárral támogatja az ifjúsági és sportminisztérium. A BUM a községi ifjúsági irodával és Temerinnel közösen több mint harminc programot fog megvalósítani a két községben a nyáron, ezek között önvédelmi kurzus, egészséges életmódot népszerűsítő kerekasztal, koncertek, gitárműhelyek, környezetvédelmi akciók, dohányzás elleni kampány, jótékonysági rendezvény, játékos vetélkedők, performance-ok, filmforgatások is lesznek.

Aleksandar Đekić, a szervezet elnöke elmondta: az önkormányzat tavaly mindössze 150 000 dinárt ítélt meg egy pályázaton az ehhez hasonló tartalmú programtervre, de még ezt a pénzt sem utalták át a szervezetnek. Hogy a tervezett programok megvalósulhattak, azt elsősorban a községben működő cégeknek és vállalkozóknak köszönhetik.

Az átlátható pénzköltésért és a korrupció ellen is harcoló ifjúsági szervezet utána is járt annak, milyen civil szervezeteknek jutott pénz tavaly az adófizetők pénzéből. Az önkormányzat által 220 ezer dinárral támogatott legkülönösebb projektum egy olyan társasághoz fűződik, amely hivatalosan tulajdonképpen nem is létezik, Đekićék kutakodása szerint ugyanis nincs bejegyezve. A választások napjára tervezett romaünnepség támogatásaként a bácsföldvári egyesület számlájára tavaly négy nap alatt megérkezett a kért összeg a községi kasszából.