2024. április 20., szombat

Feljutott a Bácska 1901

Zombori úti stadion, 1500 néző, vezette: Anđelovski (Ferenchalma – Kačarevo). Góllövő: Ivanović a 44. percben.

Bácska 1901: Bilinović, Kolundžić, Štrbac (Lukač), Jovetić, Lazinica, Babić, Ivanović (Puhalák), Radosavljev, Sovilj, V. Guberinić, Đuranović (Kozoš).

Index: Buzadžija, Bojović, Jovović, Topolić, Đorović, Mihalec (Banjac), Pervaz, Nedić, Ponjević (Turan), Belić, Zlatković (Klaić).

Az újvidéki gól nélküli döntetlent követően hazai pályán, embertelen hőségben, rekordszámú közönség előtt valóra vált az ország legrégebbi klubjának álma, és a tavalyi sikertelen osztályozó után ezúttal kivívták a piros-fehérek a II. liga északi csoportjába való jutást. Az első félidőben tetszetősebben játszottak a vendégek, a középpályán egyértelműen a hazaiak fölé kerekedtek, ám komolyabb helyzetek mégis a Bácska játékosai előtt adódtak. Már a 3. percben Guberinić révén veszélyeztettek a hazaiak, de az újvidéki kapus hárított. A 17. percben a vendégek közül Zlatković kapott jó kiugratást, de Bilinović kitűnő ütemben jött ki a kapujából. Fél óra elteltével újabb hazai helyzetet jegyezhettünk fel, Kolundžić két védőt is becsapott a jobb oldalon, középre gurított, de Guberinić lövését blokkolták a vendégvédők. Egy perccel a félidő vége előtt vezetéshez jutott a Bácska, miután Guberinić lövése Đorovićon megpattanva pont Ivanović elé került, aki kilőtte a jobb alsó sarkot. A második félidőben a hazaiak uralták a játékteret, a vendégek elvétve léptek át a Bácska térfelére, úgy tűnt, mintha csak az cél lebegett volna a szemük előtt, hogy minél hamarabb legyenek túl ezen a találkozón. Helyzetek csak a Bácska előtt adódtak, így az 55. percben Sovilj fejese szállt fölé, húsz perccel később pedig Ivanović került szemtől szembe a vendégkapussal, de centikkel fölé lőtt. Az utolsó negyedórában a csereként beállt Puhalák veszélyeztette Buzadžija kapuját, előbb a kapus mentett szögletre, majd a hazai játékos a hosszú sarok mellé lőtt.