2024. április 25., csütörtök
MAGYARKANIZSAI BEIRATKOZÁSI HELYZETKÉP

Oromon kevesebb, Horgoson több elsős jár majd magyar tagozatra

A magyarkanizsai község általános iskoláinak adatai szerint ősztől összesen 218 diák jár majd magyar osztályba. Az arány a tavalyihoz képest változóan alakul. A horgosi Október 10. Általános Iskola arról számolt be, hogy a diákok létszáma évről évre csökken, szerb osztályt például ősztől egyáltalán nem indítanak, mivel egyetlen egy tanulót sem írattak be. A magyar nyelven tanuló diákok száma az előző évhez képest viszont növekedett. Horgoson a várható elsősök száma 53, Kispiacon 16. A központi iskolában a vezetőség arra törekszik, hogy a magas létszám miatt három osztályt nyithassanak.

A Kis Ferenc Általános Iskola arról számolt be, hogy a 2013/2014-es tanévben 8 diákkal kevesebb lesz az összlétszám. Oromon 16, Oromhegyesen 11, Tótfaluban 6, Völgyesen pedig 5 elsős kezdi az iskolát

A legtöbb magyar tagozatost természetesen a magyarkanizsai Jovan Jovanović Zmaj Általános Iskolába várják, ahol a kihelyezett tagozatokkal együtt (Martonos, Adorján) 111 diák választotta a magyar nyelvű oktatást, míg szerb nyelven egy osztály nyílik, 17 tanulóval.