2024. március 29., péntek

Mihajlović: „Lehet, hogy mégis maradok”

A szerb labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Siniša Mihajlović a belgák elleni, két héttel ezelőtti 2:1-es vereség után úgy nyilatkozott, hogy az év vége ideális időpont arra, hogy távozzon a kispadról, de úgy látszik, gyorsan megváltozott a véleménye, elvégre a Večernje novostinak adott interjújában már úgy fogalmazott, hogy a szerb foci történetének egyik legrosszabb selejtezősorozata után megvan a lehetőség arra, hogy kijavítsák a hibákat a 2016-os Európa-bajnokság selejtezői során.

„Úgy gondolom, hogy távozom decemberben. A többi már csak attól függ, hogy a Szerbiai Labdarúgó-szövetség emberei akarnak-e beszélni az együttműködés meghosszabbításáról. Kész vagyok rá, hogy elbeszélgessünk, de meglátjuk, mi történik október, november és december folyamán. Ha nem kívánnak beszélni velem, akkor logikus, hogy az lesz a vége az együttműködésnek.”

A szövetségi kapitány elárulta, hogy már a belgák elleni meccs után is volt megbeszélése a szövetség vezetőivel, de akkor nem az együttműködés folytatásáról vagy megszakításáról volt szó: „A hátralévő három selejtezőmérkőzésről beszéltünk. A megegyezésünk 2014 júniusáig él, azzal, hogy én kijelentettem, hogy decemberben távozom, amennyiben nem sikerül kijutnunk a vébére. Maradhattam volna júniusig, és felvehettem volna még hat fizetést, de én nem a pénz miatt vagyok itt. Szerbia a hazám, és ezt a munkát szeretetből csinálom. Idővel felfogják majd az emberek, hogy nem személyes érdekek miatt vagyok a futballban, mint oly sokan mások, hanem azért, mert ez számomra megtiszteltetés.”

A beszélgetésből kiderül, hogy Mihajlović számára a horvátok elleni hazai mérkőzés adja a motivációt, hogy a kvalifikáció végéig a kispadon maradjon: „Azt a mérkőzést meg kell nyernünk, és tartanunk kell magunkat az elméleti esélyekhez. Ha háromszor győzünk, ők pedig háromszor vesztenek az utolsó három fordulóban, akkor még lehet esélyünk a pótselejtezőre. Tudom, mit gondolnak erről az emberek, de függetlenül attól, hogy mekkora támogatásunk lesz azon a mérkőzésen, mindent meg kell tennünk a győzelem kivívása érdekében” – zárta a beszélgetést a szövetségi kapitány.