2024. április 19., péntek

Két kerék, számos értelmezés

Még mindig nem egyértelmű azon rendelkezés sorsa, amely szerint minden két keréken vontatott kapcsolható eszközt műszaki vizsgára kell vinni – Esély van rá, hogy újra a képviselőház elé kerü
A magánszemélyeket 15 és 30 ezer dinár közötti pénzbírsággal, hat büntetőponttal és három hónapos engedélybevonással büntethetik (Fotó: Molnár Edvárd)

A magánszemélyeket 15 és 30 ezer dinár közötti pénzbírsággal, hat büntetőponttal és három hónapos engedélybevonással büntethetik (Fotó: Molnár Edvárd)

Mintegy másfél hónap telt el azóta, hogy Ludason a környék gazdái tiltakozó megmozdulást szerveztek az újonnan bevezetett közlekedésbiztonsági szabály ellen, amelynek értelmében a legalább két keréken vontatott kapcsolható eszközöket műszaki vizsgára kell vinni, valamint bejegyeztetni. Habár ezek a kapcsolható eszközök a műszaki vizsga feltételeinek nem tesznek eleget, így a bejegyeztetésük sem lehetséges, a közlekedési rendőrség mégis szigorú büntetésekkel sújtja a gazdákat ilyen esetben.

A több tízezer dináros nagyságrendű pénzbírság mellett büntetőpontokat kap a gazda és akár három hónapra az engedélyét is bevonhatják, márpedig így nem tud kimenni a földre, és egy ekkora kiesés a munkálatokban egy földműves számára megengedhetetlen. Mégis többen pórul jártak már az új szabály miatt.

BELGRÁD DÖNTÖTT, NÁLUNK LETT PROBLÉMA

– A törvényben leírtak és azok kivitelezhetősége körül igen nagy problémák vannak, ugyanis a törvény szerint minden kapcsolható eszközt, ami kerekeken gurul, be kell jegyeztetni. Nincs külön kiemelve, mi a mezőgép és mi a kapcsolható eszköz, márpedig ezt külön kategóriaként kellene kezelni. Akik viszont szeretnék bejegyeztetni a kapcsolható eszközeiket, nem tudják ezt megtenni, ugyanis ezek az eszközök, mint a trágyaszóró, atomizőr, tárcsa stb. nem tudnak átmenni a műszaki vizsgán, mivel nincs önálló fékrendszerük. Az egyetlen megoldás ebben az esetben, hogy a gazda felpakolja az eszközt teherautóra vagy utánfutóra és elszállítja a földekig, aztán vissza. Beszéltünk a rendőrség képviselőivel is, akik elmondták, értik a problémát, de ezt a törvényt Belgrádban hozták meg, és nekik ehhez kell tartani magukat. Mintegy hétszáz aláírást gyűjtöttünk össze, amit továbbítottunk a belügyminisztériumhoz azzal a kéréssel, hogy tűzzék újra napirendre ezt a törvényt és módosítsák azt, hiszen úgyis elég nagy bajok vannak a mezőgazdaságban, és ezzel csak tovább nehezítik a gazdák helyzetét. Választ nem kaptunk, ezért Fremond Árpád és Pásztor Bálint parlamenti képviselőkhöz fordultunk segítségért és ők próbálnak közbenjárni az ügyben.

Úgy tudom, a jelen állás szerint nagy esély van rá, hogy újra a képviselőház elé kerül a törvény. Az elmúlt hetekben annyit tudtunk még tenni a gazdák érdekében, hogy Kern Sólya Mária, a városi képviselő-testület elnök asszonya külön kérést intézett a rendőrséghez, hogy a tavaszi munkálatok végzésének idejére legyenek elnézőbbek a gazdákkal – mondta el lapunknak Osztrogonác Simon, a város mezőgazdasági ügyekkel megbízott tanácsosa.

HÁROM KATEGÓRIA

Ljubiša Zec, a szabadkai igazgatósági ügyek osztályának vezetője a kapcsolható eszközök bejegyeztetésével kapcsolatban elmondta, a jármű műszaki besorolását maga a műszaki vizsgálatot végző cég végzi, vagyis ők állapítják meg a jármű rendeltetését, fajtáját, kategóriáját, vagyis hogy kapcsolható eszközről, teherautóról, mopedről, stb. van-e szó és ennek alapján adják ki a vizsgálat után a műszaki lapot. A bejegyeztetéshez szükséges a kötelező biztosítás, a befizetett illetékekről szóló csekk, a jármű eredetét és tulajdonjogát igazoló dokumentumok, továbbá a vám- és adóilletékek kiegyenlítéséről szóló bizonylatok bemutatása. Ezek után adják ki a közlekedési engedélyt, a rendszámtáblát és a matricát.

– A közutakon csak az engedéllyel, rendszámtáblával és matricával rendelkező járművek vehetnek részt a közlekedésben. A törvény pontosan felsorolja, milyen kapcsolható járműveket ismer és három fogalmat különböztet meg. Van a kapcsolható jármű, melyet felépítése, szerkezete, berendezése és felszerelése alapján más járművek által való vontatásra szántak. Utasok, tárgyak szállítására és munkálatok elvégzésére szolgál. A második kategória a traktor után kapcsolható jármű, amelyet kizárólag traktor vontathat. Ez a kétféle kapcsolható jármű részt vehet a közúti közlekedésben, amennyiben bejegyezték. Ha nem, a magánszemélyeket 15 és 30 ezer dinár között pénzbírsággal, hat büntetőponttal és három hónapos engedélybevonással büntethetik. A harmadik kategória a munkák elvégzésére használható kapcsolható eszköz. Ez alatt olyan cserélhető eszközt értünk, ami mezőgazdasági, erdészeti vagy egyéb munkálatok elvégzésére szolgál, amelyet ennek érdekében a motoros jármű után kapcsolhatunk vagy rászerelhetünk. Az ilyen kapcsolható eszközöket nem kell bejegyeztetni, így műszaki vizsgán sem kell átesniük, azonban a műszaki vizsgát végző cégnek kell megállapítania, hogy itt munkálatok elvégzésére szolgáló kapcsolható eszközről van-e szó vagy sem, ugyanis ez nem a mi hatáskörünk – tudtuk meg Zectől.

JÓ INDOKLÁS, FÉLSIKER

Megkerestünk egy műszaki vizsgát végző céget is, ahol megerősítették a felügyelő szavait, miszerint a mezőgazdasági munkálatok elvégzésére szolgáló eszközöket, mint az ekét, tárcsát, szénaszedőt, kukoricatörőt stb. nem kell bejegyeztetni, de eleve nem is felelnek meg a műszaki feltételeknek. Mint mondták, valóban ők végzik a járművek kategorizálását, de nem tudnak semmilyen igazolást kiadni arról, hogy olyan kapcsolható eszközről van szó, amit nem kell „műszakiztatni” és bejegyeztetni. Úgy vélték, az okozhat fennakadást a szabályzat értelmezésében, hogy vannak olyan eszközök, amelyeket legalább két keréken vontatnak a traktor után és ennek alapján más kategóriába sorolják őket, annak ellenére, hogy azokat nem kell bejegyeztetni.

A kétféle értelmezés sokakban felvetheti a kérdést, melyik a helyes és mit tegyen a gazda, hiszen továbbra is szembe kell nézniük a szigorú büntetésekkel.

Urbán Károly palicsi gazda esete is igazolja, hogy a törvény nem egyértelmű. Ő egyike azoknak, akit a közúti ellenőrzés során megbüntettek a bejegyzetlen trágyaszóró miatt, amit egyébként próbált bejegyeztetni, de nem lehetett. Mint elmondta, elég hamar a szabálysértési bíróságra került az ügy, azonban mégsem büntették meg, ugyanis a bíró szerint nem volt alapja.

– Pontosan elmagyaráztam, hogy mivel gyárilag nincs az ilyen eszközökön például légfék, nem lehet műszaki vizsgára vinni ezért nem is lehet bejegyeztetni. Bemutattam a teljes dokumentációt, hogy hol, mikor, kitől vásároltam a trágyaszórót, továbbá hogy a vámilletéket kifizettem és a bíróság felmentett. Úgyhogy ha a gazdák kellően felkészültek, meg tudják magyarázni, mi a helyzet, és ha megvannak a papírjaik, akkor elkerülhetik a büntetést. Sajnos nem mindenki járt ilyen szerencsével, mint én. Az a baj, hogy a gazdák nem tartanak össze, nem egységesek, és nem mernek együttesen fellépni, ezért van ez így.

Nyitókép: A magánszemélyeket 15 és 30 ezer dinár közötti pénzbírsággal, hat büntetőponttal és három hónapos engedélybevonással büntethetik (Fotó: Molnár Edvárd)