2024. április 16., kedd

Biztonságosabb lett az olimpiai medence

Az eredeti tervek szerint június elsején kezdődött volna a fürdőszezon az óbecsei sportközpont kültéri uszodájában, de az esős, hűvös időjárás miatt az elmúlt napokat is a medencék és a környezet csinosításával töltötték a sportközpont munkatársai.

A medencék körül kisebb-nagyobb felújításokat, karbantartásokat végeztek: átfestették a reflektorok és zászlórudak oszlopait, a medencék kapaszkodóit, kicserélték az olimpiai medence szélén és az átfolyó-rácsoknál lévő rossz csempéket, és rendbe hozták a napozó- és rekreációs részeket is, de a munkálatok még mindig tartanak. Az óbecsei fűtött olimpiai medence egyébként 3-4 hűvösebb nap után sem hűl le, folyamatosan 27-28 fokon tartják a víz hőmérsékletét. Az olimpiain kívül három kisebb termálvizes medence is működik majd, amelyeknek a természetes hőmérséklete több mint 30 fokos.

A tervek szerint az uszoda pénteken nyitja meg kapuit a fürdőzőknek, mindennap 9-től 19 óráig lesz nyitva, majd az esti edzések és tisztítás után 22 órától hajnali kettőig éjszakai fürdőzésre várják a vendégeket. A napi belépőjegy ára 150 dinárba, a négy személyre szóló napi csoportos jegy 450 dinárba, 10 alkalomra a bérlet 1200 dinárba, 35 alkalomra a szezonjegy pedig 3000 dinárba kerül. Ha a szezonjegyet szakszervezeten keresztül váltják ki a fürdőzők, annak árát háromhavi részletben is törleszthetik.