2024. április 19., péntek

Fejbe lőtték a kapust, golyóval a koponyájában játszotta végig a mérkőzést

Szinte hihetetlen az eset, amelyről a boszniai Dnevni avaz ír: egy szarajevói kispályás futballtornán fejbe lőttek egy 51 éves férfit, aki a koponyájába fúródott kilenc milliméteres tölténnyel játszotta végig a mérkőzést.

A kapust Duško Krtalicának hívják. A mérkőzés alatt fejsérülésre panaszkodott, azt hitte, beütötte a fejét a kapufába, de ennek ellenére nem ment le a pályáról.

Jól védett, csak egy gólt kapott a meccsen. A mérkőzés lefújása után viszont a keze görcsölni kezdett, nehezen beszélt. Kórházba szállították, ahol az orvosoknak volt mit látniuk – a röntgenfelvételből derült ki, hogy egy töltény van a férfi koponyájában.

A szerencsétlen kapust megműtötték, az esetet jelentették a rendőrségen. A rendőrök átfésülték a Boljakov Potok nevű városrészt, ahol a nem mindennapi baleset történt, és kiderült, hogy a futballtorna ideje alatt három lakodalom is volt a környéken.

A balkáni lakodalmak gyakori „tartozéka” a pisztoly, az egyik társaság „örömlövöldözése” sült el balul. A rendőrség előállította a 42 éves Sejno Ligatát, akinél megtaláltak a 9 milliméteres Crvena zastava típusú lőfegyvert.

Krtalica állapota stabil.