2024. március 19., kedd

Elfogadták a 2012. évi magyarkanizsai községi költségvetés zárszámadását

Pénteken tartották a magyarkanizsai községi képviselő-testület 8. ülését, ahol a többi napirendi pont mellett elfogadták a 2012. évre vonatkozó költségvetési zárszámadást is. A javaslatot Domonkos Tibor, a költségvetési, pénzügyi és helyi adóigazgatási főosztály vezetője ismertette, mely szerint a község a tavalyi év során 1 milliárd dináros pénzösszegből tudott gazdálkodni, ez pedig az előző évekhez képest magasabb bevétel. Hozzátette, hogy a 2013-as év során viszont már 50 millió dinárral kisebb lesz a költségvetés. A zárszámadás kapcsán Tandari László képviselő nemtetszését fejezte ki, a költségvetést pazarlónak nevezte, szerinte hiába növekedett a bevétel, ha a község abból nem tud takarékoskodni és eltékozolja. A költségvetés elfogadását 23 képviselő támogatta és 2 ellenezte.

Az ülésen a község Településrendezési Közvállalat új felügyelő bizottságának kinevezését is elfogadták, ennek értelmében az elnöki poszttal a magyarkanizsai Újhelyi Ákos okleveles közgazdászt bízzák meg az elkövetkező négy évre.

Az elfogadott határozati javaslat szerint a Komunalac Kommunális Szolgáltató Közvállalat felügyelő bizottságának új elnöke Mladen Marinković szabadkai okleveles közgazdász. A szavazástól a Válassz utat – Bacskulin István – Állampolgárok csoportja tartózkodott, azzal az indoklással, hogy a kinevezések kapcsán őket nem kérdezték meg az esetleges jelöltek összeállításánál.

Elfogadták a Község Idegenforgalmi Szervezetének indítványát is a Tiszavirág Autóskemping költségvetéséről, amely 8 ezer dináros havi bérleti díjat határozott meg, azzal, hogy a kemping területén áram és internet szolgáltatást, valamint medence és hűtőszekrény használatot is biztosítanak, a terület rendjét pedig egy biztonsági őr szavatolná. Az ügyben több felszólaló is kifejtette véleményét, kifogását, azonban abban egyetértés született, hogy a turizmus felvirágoztatása érdekében szükség van a kezdeményezésre.

Az ülés végén szó esett többek között a jégvédelmi rakéták beszerzésének és a rakétaállomások létesítésének szükségességéről is.