2024. április 19., péntek

Fesztivál

Háromnapos Tiszavirág Fesztivál

Három évvel ezelőtt Zenta kulturális és turisztikai palettáját új színnel gazdagította a Tiszavirág Fesztivál, s gyorsan belopta magát a város lakóinak a szívébe. A hangulatos népünnepélyt természetesen az idén is megrendezik.

Kilenc hét barokk

A lélek és az anyag összhangjaként szeretné bemutatni a barokk kultúrát a Kilenc hét barokk című nagyszabású fesztivál, amelyet nyugat-csehországi Pilsen (Plzen), Európa idei kulturális fővárosa szervez a nyári turistaidőszakban a régió mintegy hatvan településén.

Most Exit-belépőjegyet nyerhet

Vegye meg a most szerdán (június 3-án) és két hét múlva (június 17-én) megjelenő Magyar Szót, keresse ki a Képes Ifjúságban megjelenő szelvényt, és mindkettőt egyszerre küldje be szerkesztőségünk címére! A beküldők között több ingyenes belépőjegyet sorsolunk ki az idei Exit fesztiválra (a nyertesek névsorát július 7-ei számunkban közöljük).

Gasztronómiai, borászati és zenei programok

Pénteken kezdődik a Szeged napja fesztivál, amelyen 11 nap alatt 8 helyszínen 155 borász és 200 kézműves kínálja portékáját - mondta el a programokról tartott szerdai sajtótájékoztatón a szervező Szegedi Városkép Kft. ügyvezetője.

Ma kezdődik a cannes-i filmfesztivál

Ma kezdődik a 68. cannes-i filmfesztivál, amelynek hivatalos versenyprogramjában 19 alkotás - köztük Nemes Jeles László Saul fia című műve az egyetlen kelet-európai és az egyetlen elsőfilmként - versenyezhet az Arany Pálmáért.