2024. április 20., szombat

Vanczák feje döntött

A magyar labdarúgó-válogatott egy viszonylag gyenge ellenfél, a világranglistán 111. Kuvait ellen játszott felkészülési mérkőzést csütörtökön Győrben, és nyert 1:0-ra. A győztes gólt a svájci Sion légiósa, Vanczák Vilmos szerezte az 57. percben, Dzsudzsák Balázs szögletét bólintotta a hálóba.

A magyar csapat egy visszafogott első félidő után valamivel érdekfeszítőbb második félidővel rukkolt elő, ami elégnek is bizonyult a mérkőzés megnyeréséhez. Tegyük hozzá, hogy a magyar válogatott több góllal is nyerhetett volna, ha a mérkőzés legjobbjának nem a kuvaiti kapus, Hasim el-Rasidi bizonyul, aki jó néhány lövést hárított, illetve a hazai együttes néhányszor a kapufát találta el gólhelyzetben. A találkozón bemutatkozott a nemzeti csapatban a Lech Poznań gólerős csatára, Lovrencsics Gergő, aki nem is tett rossz benyomást, volt néhány ígéretes próbálkozása, jó néhányszor adott munkát az ellenfél kapusának.

A szövetségi kapitány, Egervári Sándor a mérkőzés után azt mondta, hogy a második félidővel elégedettebb:– Az első félidőben a játékosaim ízelítőt kaptak a kuvaitiak jó játékából, a vendégek a meccs egyes időszakaiban meg tudtak lepni bennünket. A második félidőben feljavultunk, és ha nem is meggyőző teljesítménnyel, mert azért több hiba is becsúszott a játékukba, de végül megérdemelten sikerült megnyerni a meccset. Az első félidőben voltak szerkezeti problémáink, többek között ezért is hajtottunk végre három cserét a szünetben, a második játékrészben, Németh Krisztián visszalépésével picit jobban működött a játékunk. Az új játékosok teljesítményével elégedett vagyok, Lovrencsics Gergő és Kanta József is jól teljesített, még ha utóbbi nem is játszott most olyan pontosan, mint tavasszal az MTK-ban.

Győr: Magyarország–Kuvait 1:0 (0:0)

ETO-park, 10 ezer néző, vezette: Nikolaj Hänni (svájci). Góllövő: Vanczák az 57. percben.

Magyarország: Bogdán, Vanczák, Guzmics, Korcsmár, Kádár, Kanta (Lovrencsics, a szünetben), Varga (Juhász, 90+3.), Koman (Pátkai, 81.), Dzsudzsák, Böde (Priskin, a szünetben), Gyurcsó (Németh K., a szünetben).