2024. március 19., kedd

Megkezdődött!

Bőven volt szabad parkolóhely hétfőn Zenta központjában

Hétfőn, június 3-án lépett életbe hivatalosan a fizetőparkolás Zenta központjában. Habár egyes értesülések szerint az SMS-ben való bérlés a reggeli órákban még akadozott, délutánra már gond nélkül lehetett használni ezt a szolgáltatást. Az első napon a zentaiak igen alkalmazkodónak és találékonynak bizonyultak: üres utcák és gépkocsikkal teli udvarok jellemezték a várost hétfőn.

Bodó József, a szolgáltatást végző községi kommunális vállalat igazgatója napilapunknak nyilatkozva elmondta, hogy a személygépkocsik tulajdonosai már az első napon fegyelmezetten viselkedtek, és nagy százalékban befizették a parkolási díjakat. A vállalat igazgatója azt is megjegyezte, hogy sok parkolóhely üresen áll, s ezért úgy néz ki, hogy a parkolási díj bevezetésével az önkormányzat elérte elsődleges célját, vagyis sikerült tehermentesítenie a város központját. Bodó megjegyezte, hogy nem feltétlenül az ebből származó bevétel a lényeges, hanem az, hogy a város központjában kialakuljon egy forgalmi rend.
Észrevételünkre válaszolva, miszerint sokan azokban az utcákban várakoznak gépkocsijukkal, amelyekben nem kell parkolódíjat fizetni, Bodó elmondta, hogy az itt szabálytalanul parkoló személygépkocsik tulajdonosainak figyelmeztetése már nem a kommunális vállalat parkolóőreinek feladata, hanem a közlekedési és a kommunális felügyelőé. A vállalat igazgatója azt is elmondta, hogy őszre szeretnék kibővíteni a parkolóhelyek számát, de erről mindenekelőtt az önkormányzatnak kell döntenie. Ehhez egyébként építkezési munkálatokra is szükség lesz. A második fázisban 800-ra tervezik megnövelni a fizetős parkolóhelyek számát – nyilatkozta a kommunális vállalat igazgatója.