2024. április 20., szombat
NÉMET KUPA

Félgőzzel nyert a Bayern

A Bayern München a német bajnokság fölényes megnyerését és a Bajnokok Ligája-sikert követően az idén megszokottnál valamelyest visszafogottabb teljesítménnyel a német kupát is megnyerte a hétvégén, s ezzel az első olyan német csapat lett, amely ugyanabban az évben megnyerte a bajnokságot, a kupát és a Bajnokok Ligáját.

A Bayern csapata a három serleggel (Fotó:  Beta/AP)

A Bayern csapata a három serleggel (Fotó: Beta/AP)

A döntő első félórája kiegyensúlyozott küzdelmet hozott, a Bayern egyszer, a Stuttgart pedig kétszer járt közel a gólszerzéshez. A bajorok az első félidő hajrájára kapcsoltak rá valamelyest, s rögtön meg is szerezték a vezetést. A 36. percben Lahm robogott el a jobb szélen, a tizenhatoson belülre érve Traoréval találkozott, és elesett, a játékvezető pedig büntetőt ítélt. Müller állt a labda mögé, és higgadtan gurított a jobb sarokba.

A második félidőben negyedóra alatt Gomez jóvoltából két újabb gólt szerzett a Bayern, ezzel pedig eldőlni látszott a mérkőzés. Visszavett azonban a tempóból a müncheni csapat, s a Stuttgart élt is a lehetőséggel, mindössze tíz perc alatt két gólt is szerzett: mindkét alkalommal Harník volt eredményes, előbb fejjel, majd lábbal vette be Neuer kapuját. A 93. percben az egyenlítésre is esélyt kapott a Stuttgart. Egy belőtt labdára többen jól mozdultak, Okazaki azonban csúnyán melléfejelt, így maradt a 3:2, a Bayern (ismét) ünnepelhetett. A bajorok elképesztő idényt zártak, jövőre a Heynckest váltó Guardiolának csak az ismétlés lehet a célja, ami nem kevés.