2024. április 24., szerda
SZABADKA

Öt érem a vívóknak, hat a szertornászoknak

A Spartacus vívói kitűnő eredményeket értek el a felnőtt kardozók mezőnyében a belgrádi országos bajnokságon. Férfi kard egyéniben a dobogó mindhárom fokára a Spartacus tagjai állhattak: első helyen Marko Kljajić, a másodikon Luka Tikvicki, a harmadikon pedig Martin Nimčević végzett. Női egyéniben Bojana Kljajić ezüstérmet nyert.

Csapatban a Bojana Kljajić, Katarina Tikvicki, Márkovity Teodóra, Ana Tikvicki összetételű Spartacus női csapata országos bajnoki címet szerzett, miután a döntőben 45:33-аs győzelmet aratott a Crvena zvezda felett. Fontos kiemelni, hogy a Spartacus vívói még serdülő és junior korúak, ennek ellenére a felnőtt mezőnyben szerezték a fent említett érmeket. Az elért eredmények, a klub edzőjének, Lazar Jaramazovićnak a munkáját és szakértelmét dicsérik. A szabadkai és a jugoszláv vívás legendás alakjának fáradhatatlan munkája és tudásának önzetlen megosztása a feltörekvő vívónemzedékkel ismét emlékezetes eredményeket hozott.

A hétvégén a szabadkai Partizan Szertorna Egyesület a Nišben megrendezett Serdülő Liga első fordulójában négy első helyezést szerzett. Egyéniben Mario Bošnjak (I. kategória, B alcsoport), DušanBudimir (II. kategória, A alcsoport) és Vakula Viktor (III. kategória, B alcsoport) állhatott fel a dobogó legfelső fokára, míg csapatban a Budimir Dušan, Filip Katana, Oliver Nikolovski, AleksejBorović összeállítású együttes (II. kategória, A alcsoport) szerezte meg az első helyet. Kristijan Nikolić (II. kategória, B alcsoport) második, Filip Katana (II. kategória, A alcsoport) harmadik lett.