2024. április 18., csütörtök
SZABADKA

Mačković Európa-bajnok a nyolcassal

Hat aranyat nyertek a szabadkai ökölvívók az országos bajnokságon

A Minszkben megtartott junior evezős Európa-bajnokságon Mačković Martin, a Palics Evezősklub kitűnősége a nyolcpárevezős tagjaként Európa-bajnoki címet szerzett. Az Aleksa Stanković, Ljubomir Gavrić, Mačković Martin, Viktor Pivač, Nikola Kekić, Uroš Marinković, Nemanja Lečić, Nikola Selaković és Mateja Jošić kormányos összetételű szerbiai nyolcas 5:41,984-es idővel szerezte meg a kontinensbajnoki címet. Az Eb-n a szerbiai válogatott három érmet szerzett, s ezzel megháromszorozta a tavalyi bledi Eb-n nyert érmek számát, amikor egy aranyat nyertek a szerbiai evezősök.

A Spartacus atlétája, Dijana Šefčić Szávaszentdemeteren, a szerbiai kupa selejtezőjében 13,80 méterrel az 1. helyen végzett súlylökésben. A kupadöntőt június 1-én és 2-án Kragujevacon tartják, s a verseny egyben selejtező lesz a litvániai Kaunasban június 22-én és 23-án megrendezésre kerülő csapat Európa-bajnokságra.

A Spartacus női labdarúgói az I. liga 20. fordulójának mérkőzésén fölényes, 7:0-ás győzelmet arattak Zimonyban a Sloga ellen. A Spartacus góljait Čanković és Savanović 2-2, Čubrilo, Krstić és Nikolić szerezték. Az éllovas Spartacus hétvégén a Požarevac csapatát fogadja, szerdán pedig a kupában elődöntőt játszik Nišben, a Mašinac otthonában.

A Spartacus ökölvívói hat aranyérmet nyertek Loznicán, az 59 klub 209 versenyzőjének részvételével lebonyolított országos egyéni ökölvívó bajnokságon. A dobogó legfelső fokára Denis Arifović (iskolás kategória, 52 kg), Veljko Gligorić (junior, 46 kg), Aleksa Gligorić (ifik, 52 kg), Szabó Flórián (ifik, 60 kg), Aleksandar Perović (ifik, 64 kg) és Denis Memetović (ifik, 75 kg) állhatott. A fiatal kategóriákat tekintve, valamint összesítettben is a Spartacus bizonyult a legjobb klubnak. Ide kapcsolódó hír, miszerint a múlt héten Szabadkán edzőtáborozott a minszki felnőtt Európa-bajnokságra készülő skót válogatott, valamint a magyar országos bajnok Gálos-testvérekkel felálló bajai Ökölvívóklub, akik a háromnapos edzőtábor alatt közös edzőmérkőzéseket vívtak a Spartacus versenyzőivel. Az edzőtábor rendkívül hasznos volt a szabadkai ökölvívók számára, Vanja Bačić és Denis Memetović már felzárkózott a felnőttek mezőnyéhez, de az ifjúsági kategóriában versenyző Szabó Flórián is kitűnően kesztyűzött a skót felnőttekkel. Zoran Manoljović, a szerbiai ökölvívó válogatott szövetségi kapitánya és Miodrag Milić vezetőedző kihirdette a május végén Minszkben sorra kerülő Európa-bajnokságon induló szerb csapatot. A fehérorosz fővárosba Miloš Baltić (52 kg), Bane Stanković (64 kg), Ivan Popović (69 kg), Aleksandar Drenovak (75 kg), Marko Nikolić (81 kg) és Milutin Stanković (+91 kg) utazik.