2024. március 28., csütörtök

Đoković–Nadal elődöntő lehet

Nem kedveskedett a sorsolás a tavalyi döntősöknek, hisz a címvédő Rafael Nadal és a világelső Novak Đoković már az elődöntőben összekerülhet a vasárnap rajtoló Roland Garros férfi egyesében. Ebből adódik, hogy Roger Federernek ismét szerencséje volt, az ő ágára a másik spanyolt, David Ferrert sorsolták.

Đokovićnak egészen kellemetlen útja lehet az annyira áhított első párizsi serleg felé, hisz a belga David Goffinnal kezd, a 2. fordulóban a horvát Ivan Dodig és az argentin Guido Pella meccsének továbbjutója következik, majd a bolgár Grigor Dimitrov, az ukrán Alekszandr Dolgopolov és a német Tommy Haas a lehetséges ellenfelek. Nadalnak a negyeddöntőig nyitott az útja, amikor Richard Gasquet következhet, Federer az első két fordulóban selejtezőssel játszik, a negyeddöntőben pedig Jo-Wilfried Tsongával futhat össze. A legpechesebb a cseh Tomáš Berdych volt, aki Gael Monfilsszal kezd, második ellenfele pedig a lett Ernests Gulbis. Janko Tipsarević a rajtra a francia Nicolas Mahut-t kapta, Viktor Troicki pedig az amerikai veterán James Blake ellen kezd. A nőknél Ana Ivanović a horvát Petra Martićot húzta, majd a dél-afrikai Chanel Scheepers, a német Julia Görges és a lengyel Agnieszka Radwanska következnek. Jelena Janković a szlovák Daniela Hantuchovával indul, Bojana Jovanovski selejtezőből vár ellenfelet, második riválisa pedig a Rómában már legyőzött volt világelső dán Caroline Wozniacki lehet. Vesna Dolonc a kínai Zsi Zsenggel kezd, a magyar Czink Melinda pedig a torna volt bajnokát, az olasz Francesca Schiavonét húzta ki.

Több szerb és magyar képviselő nem lesz, hisz Aleksandra Krunić a selejtező 2. körében a kolumbiai Duquetől, Babos Tímea a lengyel Kaniától, Dušan Lajović pedig a 3. fordulóban az ausztrál Duckworthtól kapott ki.

Az e heti tornákon Troicki Düsseldorfban, szoros csatában az argentin Pellától szenvedett vereséget.

Jovana Jakšić elődöntős lett az indonéziai Tarakanban, hisz két játszmában verte a brit Whybourne-t. Ellenfele 4:1-re vezetett, amit követően Jakšić hét játékot nyert zsinórban. Jakšić ma kínai Csen Lianggal vagy az ausztrál Alison Baival mérkőzik.

Sikeres volt Milanóban Györe László és Nikola Milojević. Györe az ifjúsági torna nyolcaddöntőjében a német Wagnert, Milojević pedig a szintén német Marterert győzte le. Mindketten elveszítették az első játszmát, azután azonban kimondott fölényben voltak.