2024. március 29., péntek

Előkészületek a fürdőidényre

A temerini fürdőközpontban megközelítően tanévzárástól tanévkezdésig tart a fürdőidény. Az úszómedencék az iskolaépülethez való közelsége miatt van ez így. Nem csak a zaj hallatszik be a tantermekbe, de a diákseregnek sem jár a tanuláson az esze, ha látják (és hallják) a vidáman fürdőzőket. Így hát marad a kompromisszum, és megfér egymás mellett az iskola és az uszoda.
A medencét üzemeltető közművállalat dolgozói már hetek óta végzik a szokásos karbantartási munkákat. Lekaszálták a füvet, kiürítették, kitakarították az olimpiai méretű medencét, rozsdásodás elleni védőszerrel átfestették a medenceteknőt és fertőtlenítették, felújították a fürdőközpont többi objektumát is. Nem maradt el a rovarirtás és egyéb kártevők irtása sem.

Mivel egyre kevesebb családnak jut tengerparti üdülésre, a nyári forróságok idején a temerini fürdőközpont valódi felüdülést nyújt. Ezt bizonyítja, hogy évente mintegy százezer látogatója van. A fürdőzők biztonságára és személyes tárgyaikra is felügyelnek. Minden évben gondoskodnak különböző szórakozási lehetőségekről is. Ezek olyan rendezvények, amelyeknek a szabadtéri úszómedencék, és azok környéke tökéletesen megfelelnek (koncertek, strandröplabda-tornák...) a célnak. Az éttermeknek mind gazdagabb a kínálatuk és igyekeznek minden korosztálynak biztosítani azt, amit leginkább kedvel.
Nem mellékes az sem, hogy az olimpiai méretű medence mellett találhatók a termálvizes gyógymedencék. A temerini víz gyógyhatása pedig ismert a község határain túl is. A fürdő tisztaságára és a higiéniára állandóan ügyelnek, vegyi és bakteriológiai szempontból is ellenőrzik a medencék vizét, a fürdőzők biztonságáról pedig szakképzett úszómesterek viselnek gondot.
A közművállalat már határozott a belépőjegyeket illetően, amelyek a tavalyi árakhoz viszonyítva nem változtak. Gyermekek 7 éves korig (szülői kísérettel) továbbra is ingyenes a belépés. Gyerekeknek (15 éves korig) és nyugdíjasoknak a temerini község területéről személyazonossági igazolvánnyal illetve az utolsó nyugdíjcsekk felmutatásával 100 dinár a belépőjegy, felnőtteknek (és 15 évnél idősebb fiataloknak) 180 dinár. A napijegy mellett 10, 20 és 30 belépésre feljogosító bérletjegyet is árulnak majd 1500-3200 dináros áron.