2024. április 24., szerda

Györe Olaszországban játszik

A két futures torna után Györe László rövid időre visszatér az ifi teniszhez. A 18 éves zentai reménység a héten, 3. kiemeltként, az olaszországi Bonfiglióban megrendezésre kerülő A kategóriás, tehát legrangosabb ifjúsági versenyen indul. Györe a rajton a kínai Liu Szijuval mérkőzik, s ha nyer, a 2. körben az olasz Antonio Massara lesz az ellenfele. A torna 1. kiemeltje a belgrádi Nikola Milojević, aki a román Robert Constantinovicivel kezd. A két szerbiai legkomolyabb riválisának a 2. kiemelt horvát Borna Čorić és a 4-es rajtszámmal szereplő olasz Filippo Baldi ígérkezik.

A 25 ezer dolláros tarakani (Indonézia) női ITF-tornán Jovana Jakšić a 4., Teodora Mirčić pedig a 7. kiemelt. Jakšić első riválisa a brit Naomi Broady, míg Mirčić az indonéz Jessy Pompiesszel kezd. Az egyformán 23 éves Broady és Pompies a múlt héten Balikpapanban is játszott, az első két fordulóban mindkettőjüket a kínai Zsi győzte le, akit azután a negyeddöntőben Jakšić meggyőző eredménnyel búcsúztatott.

A Roland Garros háromfordulós selejtezője férfi egyesében Szerbiának két képviselője van. Dušan Lajović a 21 éves és a ranglistán 296. francia Jules Marie ellen kezd, míg Boris Pašanski a rajton a szintén 21 éves, a ranglistán 211. spanyol Javier Martival mérkőzik.

Az e heti tornákon női egyesben Szerbiának már nincs versenyzője. A strasbourgi selejtezőben Vesna Doloncot a ranglistán 188., 20 éves és alig ismert amerikai Shelby Rogers győzte le két játszmában. Bojana Jovanovski ugyan eleve nem számított esélyesnek a szintén amerikai Varvara Lepcsenko ellen, de nem az ellenfelének ereje és remekelése, hanem a saját számos hibája és téves játéka miatt kapott ki három játszmában.