2024. március 28., csütörtök
EUROVÍZIÓS DALFESZTIVÁL

ByeAlex: van külföldi érdeklődés a Kedvesem iránt

Svédországból és más országokból is van érdeklődés a Kedvesem iránt, elképzelhető, hogy készülnek feldolgozások, de ez még alakulóban van. ByeAlex, az Eurovíziós Dalfesztivál tizedik helyezettje erről kedden Budapesten sajtótájékoztatón beszélt egy újságírói kérdésre, írja az MTI.

– Örülök az eredménynek, ami szerintem mindannyiunknak jó. Igyekszem nem foglalkozni az engem ért támadásokkal, amelyeket nem igazán értettem, hiszen csak egy dalt írtam, amit magyarul elénekeltem, és igyekeztem minél jobban előadni – mondta az énekes-dalszerző.

ByeAlex (Márta Alex) kitért arra, hogy egyelőre nagyon fáradt az eurovíziós szereplés miatt, kint is zavarta és most is zavarja a fülfájása, és keveset aludt az elmúlt négy napban.

– Nekem is a dán produkció tetszett a legjobban. Sok későbbi dalomban lesznek benne a kinti szerepléssel kapcsolatos érzéseim, gondolataim. Malmőben is írtam egy számot – jegyezte meg ByeAlex. Egy felvetésre azt mondta, hogy a jövőben is azt csinálja, ami jól esik neki, nem szeretné beskatulyázni magát sem a zenét, sem a külsőségeket illetően.

A szereplésből befolyó jogdíjak kapcsán tett újságírói felvetésre az énekes arról beszélt, hogy ezen a témán még nem gondolkodott, ugyanakkor „nincs különösképpen szükségem a folytatáshoz anyagi tőkére”.

Menedzsmentje, a CLS vezetője, Bérczes Ádám arról adott tájékoztatást, hogy várhatóan ősszel jelenhet meg ByeAlex első stúdióalbuma.

– Nagyon örültünk annak a sok voksnak, amit a döntőben kaptunk, nem tudjuk pontosan megmagyarázni, miért szavaztak ránk 15 országból is, Németország ráadásul a maximális 12-t adta. Talán azért, mert egy jó dal nyelvtől függetlenül érinti meg az embereket – fejtette ki Bérczes Ádám.

Mint elhangzott, az erdélyi és a vajdasági magyarok ByeAlexre adott szavazatai a hírek szerint valószínűleg azért lettek nem kis számban érvénytelenek, mert Romániában és Szerbiában más módon kellett szavazni, mint Magyarországról, és erre sokan nem figyeltek.