2024. április 23., kedd

A hasonmás sokkal gyöngébb volt

A római tenisztorna negyeddöntőjére tökéletesen odaillik a „mintha kicserélték volna”. Novak Đoković ugyanis 6:2, 5:2-es vezetésig nagyon jól játszott, viszont a két játék közötti szünetben mintha a sokkal gyöngébben teniszező hasonmásának adta volna át a helyét, annyira megváltozott a játék képe. Tomáš Berdych élt az alkalommal, zsinórban öt játékot nyert, amivel egyenlített, majd a harmadik játszma harmadik játékában ismét elnyerte Novak adogatását, és az így szerzett előnyt végig meg is őrizte, ami csak a második győzelme az eddigi 15 mérkőzésükön. Előző este a lett Ernests Gulbis komolyan megszorongatta Rafael Nadalt, a francia Gilles Simon szimbolikusnál is kisebb ellenállást tanúsított Roger Federernek, a lengyel Jerzy Janowicz pedig szép teljesítménnyel őrölte fel az esélyesebb francia Richard Gasquet erejét és idegeit

Tomáš Berdych legyőzte a világelsőt (Fotó: Beta/AP)

Tomáš Berdych legyőzte a világelsőt (Fotó: Beta/AP)

A női tornán Jelena Janković nagy csatát vívott a román Simona Haleppel, és vesztesként került ki belőle. A volt világelső szerb az első játszmát hátrányból még kicsikarta, a másodikban egyetlen játékot sem nyert, a harmadikban pedig 3:1-re vezetett, majd 5:4-es vezetésnél a továbbjutásért adogatott, de ezután három játékot veszített, amivel a meccset is leadta. Serena Williams könnyen jutott az elődöntőbe, míg Marija Sarapova a sérülésre hivatkozva visszalépett.

Kolozsváron Györe László erős ellenállást tanúsított a tapasztalt monacoi Balleretnek a futures torna negyeddöntőjében, ezúttal azonban az erejéből csak tisztes vereségre tellett. A zentai két pontot nyert, amivel mintegy 25 helynyi haladás vár rá a ranglistán.

Czink Melinda nem jutott túl a prágai női ITF-torna 2. fordulóján, a thaiföldi Balikpapanban viszont Jovana Jakšić és Teodora Mirčić két-két győzelmet arattak, és az elődöntőben egymással mérkőznek a serlegmeccs jogáért. A múlt héten Dél-Afrikában már játszottak, s a ranglistán magasabban helyezett Jakšićnak most alkalma lesz a visszavágóra.