2024. április 23., kedd
NŐI BL-DÖNTŐ

Nyolcadszorra sikerülhet

Hét kupadöntőt elbukott a Győr kézicsapata, ezúttal nagyon közel a BL-győzelem

Hétből hét nemzetközi kupadöntőt veszített eddig a Győri Audi ETO női kézilabdacsapata, amely szombaton háromgólos előnyről fogadja a norvég Larvik együttesét Veszprémben. Normális helyzetben fix egyesre tippelnénk, és behűtenénk a pezsgőket (ahogy a klub minden bizonnyal meg is tette, nem véletlenül várja a rajongókat este fél kilencre a győri városháza elé), ám az ETO esetében azért illik megvárni a hátralévő 60 percet.

A magyar bajnok 2006-ban és 2009-ben kezdett idegenben döntőt, előbb a Budućnost ellen a KEK-ben döntetlent játszott (25:25), utóbb a BL-ben a Viborg ellen kétgólos előnnyel várhatta a visszavágót (26:24), ám mindkétszer háromgólos, 26:23-as vereség lett a vége.
Ezek után nem meglepő, hogy visszafogott lelkesedéssel ünnepelték a larviki 24:21-es győzelmet, Ambros Martín edző arra figyelmeztetett, ha a csapat elveszíti a koncentrációt, alábbhagy a fegyelem, gondok lehetnek a visszavágón.
Raphaelle Tervel pályafutása csúcsaként ünnepelné a BL-sikert, 2011-ben Martínnal együtt egyszer már közel került a diadalhoz, de akkor az Itxakót éppen a Larvik akadályozta meg ebben. „Nagyon bízom abban, hogy a kint megszerzett háromgólos előny elég lesz. Sőt, szeretnénk tovább növelni a különbséget, hogy ne kelljen idegeskedni” – mondta a francia légiós.
Kovacsics Anikó szerint múlt vasárnap semmi meglepővel nem tudott előrukkolni a norvég együttes, de nem szabad abból kiindulni, hogy az idei három egymás elleni mérkőzés egyaránt Győr-sikert hozott, mert az idei legnehezebb mérkőzést Veszprémben játsszák majd.
A vendégek részéről Isabel Blanco elmondta, a Győr azért nyerhetett, mert a Larvik négygólos előnye birtokában túl defenzívvé vált. „Ezt a hibát el kell kerülni. Ha erre képesek leszünk, azt hiszem, még jó esélyünk van a végső sikerre. Tudjuk, hogy nehéz lesz dolgunk lesz, óriási nyomás nehezedik majd ránk, de én tényleg hiszek abban, hogy meg tudjuk csinálni” – nyilatkozta.
A visszavágó szombaton 15.15-kor kezdődik, a mérkőzést a horvát Matija Gubica, Boris Milosevic kettős vezeti. A BL-ben (és elődjében, a BEK-ben) eddig csupán két magyar együttes tudott győzni: 1982-ben a Mocsai Lajos vezette Vasas, 1999-ben pedig a Zsiga Gyula irányította Dunaferr.