2024. április 16., kedd
ASZTALITENISZ VB, PÁRIZS

Madarász legyőzte Erdélyit

Szerbia már képviselő nélkül maradt női egyesben a párizsi asztalitenisz vb-n, míg három magyar, Pergel Szandra, Madarász Dóra és Tóth Krisztina bejutott a 2. fordulóba, s ugyanerre alkalma lesz a negyediknek, Lovas Petrának is.

Nagyüzem a franciaországi vb-n (Fotó: Beta/AP)

Nagyüzem a franciaországi vb-n (Fotó: Beta/AP)

Erdélyi Annamária a rajton Madarásszal találkozott, és 4:1-re veszített. A magyar a következő körben a japán Hironóval játszik. Molnár Mónikát a tajvani Huang győzte le 4:2-re, az egyetlen magyar kieső pedig Póta Georgina, akit a ranglistán az 1300. pozíción túl helyezett kínai Hu búcsúztatott 4:0 arányban. Pergel az orosz Szavelyevát verte 4:1-re, és a ranglistán 20. koreai Janggal találkozik, Tóth pedig a hongkongi Lit győzte le 4:0-ra, a 2. fordulóban pedig a litván Paskauskiene vagy pedig ami sokkal valószínűbb, a 3. kiemelt kínai Li Sziaoszia következik. Lovas első ellenfele a francia Lennon.

Egyéniben a selejtezőn a magyar és szerbiai képviselők közül csak Kasiba Dániel jutott túl, aki az utolsó körben a trinidadi St. Louist verte 4:2-re. Jakabot a svéd Akerström (4:3), Lakatost a szlovák Pistej (4:0) győzte le, a nőknél pedig Andrea Todorović 4:0-ra kapott ki a litván Misikonytetől.

A fő tábla 1. fordulójában a férfiaknál Pattantyús a thai Huanggal, Zwickl a görög Kreangával, Kasiba a szintén görög Jonisszal, Marko Jevtović a portugál Monteiróval, Pethő Zsolt pedig a szlovén Bojan Tokićtyal kezd.

Vegyespárosban két fordulót már lebonyolítottak, és a legjobb 32 közé csak a Kosiba, Madarász duó jutott. A szerbiai párosok mind az 1. fordulóban estek ki, s valamennyi 4:3-as vereséggel búcsúzott. Miloševićet és Todorovićot az indiai Anthony, Patkar, Jevtovićot és Erdélyit a svájci Mohler, Moret, Pethőt és Molnárt pedig a thai Poungsri, Khetkhuam duó ütötte ki. A magyarok közül Kosiba és Madarász előbb a bosnyák Duranspahić, Hadžiahmetović (4:2), majd a cseh Prokopcov, Štrbikova (4:2) párost győzte le, és ma az 1. kiemelt kínai Vang, Rao kettőssel folytatja. Jakab és Pergel 4:0-ra nyertek a szingapúri Csev, Li kettős ellen, majd 4:2-re veszítettek a török Vang, Hu párostól. Két kört futott a Pattantyús, Póta páros is, akik 4:1-re győztek a litván Mikutis, Misikonyte kettős ellen, majd 4:3-ra veszítettek a brazil Tsuboi, Yamada párostól.