2024. március 28., csütörtök
SZABADKAI (ÉS PALICSI) SPORTHÍREK

Jović teljesítette a kiküldetési szintet

Luna Jović, a Spartacus pionírkorú atlétája versenyen kívül vett részt Újvidéken a fiatalabb juniorok számára rendezett országos bajnokságon, és 400 méteren elért 57,46 másodperces ideje az egyik legjobb, melyet Szerbiában valaha is futottak pionír korosztályban. Luna ezzel az eredménnyel teljesítette a szintidőt az ukrajnai Donyeckban sorra kerülő ifjúsági világbajnokságra és a portugáliai Európa-bajnokságra. Egy nappal az Újvidéken elért sikere után Zomborban az általános iskolások regionális atlétikai versenyén 300 méteren, erős szélben 41,18 másodperces idővel nyert, s ezzel négy másodperccel maga mögött hagyta a többieket.

A kiskunhalasi nemzetközi dobóversenyen a felnőttek között Dijana Šefčić 13,87 méterrel a 2., Sinkó Árpád 13,84 méterrel a 3., Kerekes Andor pedig a pionírok között 11,05-tel a 3. helyen végzett súlylökésben. Kerekes diszkoszvetésben is a dobókörbe lépett, és 39,99-cel ezüstérmet szerzett.

Öt érem a Spartacusnak

A Spartacus Kick-box klub tagjai öt érmet, köztük két aranyat nyertek Nagykikindán a Kung Fu Wu Shu sportban megtartott tartományi bajnokságon. Aranyérmet Obrad Cvijanović (+90 kg) és Alen Heralić (75 kg) nyert, ezüstérmes Vladimir Vujević (60 kg), Dušan Vojinović (75 kg) és Miloš Agbaba (65 kg).

Focisuli lányoknak

Az országos bajnok Spartacus Női Labdarúgóklub labdarúgó-iskolát indít több korosztály számára. A focisuli munkaterve szerint az első fázisban három korosztályt indítanának, ezek pedig: 7-10 évesek (az általános iskola 1-4. osztályáig), 11-14 évesek (az általános iskola 5-8. osztályáig) és úgynevezett B csapat, 15-16 évesek (1. és 2. osztályos középiskolások). A jövőben tervezik a legkisebbekkel, az iskoláskor előtti kislányokkal való munkát is egy projekten keresztül. Az edzéseket heti három alkalommal a szabadkai Városi stadion segédpályáján tartják. Minden érdeklődő kislány, illetve szüleik bővebb információt a focisuli koordinátorától, Renato Piršótól (magyar nyelven is) kaphatnak a 064/61-66-360-as telefonszámon vagy a zfkspartak.skolafudbala@gmail.com címen.

A Trón Szekszárdon

A palicsi Trón Atlétikai és Szabadidősportklub tagjai a 4. szekszárdi félmaratonon vendégszerepeltek, melyen több mint ezer futó mérettette meg magát. Dimitrije Crnokrak kitűnő versenyzéssel, 1:43:44-es idővel összesítettben a 11., az M-30-as kategóriában pedig a 3. helyen végzett. A futam érdekessége, hogy a mezőny 35 százalékát hölgyek alkották, és főként az emelkedők mentén rengeteg szurkoló foglalt helyet, akik biztatásukkal segítettek a versenyzőknek. Crnokrak az egyéni mellett Aleksandar Malagurskival és a szabadkai Dragan Ćirićtyel váltóban is elindult és 1:57:54-es idővel, 48 másodperccel lemaradva a dobogóról a 4. helyen ért célba.