2024. április 24., szerda
SZABADKAI SPORTHÍREK

A Spartacus súlyemelőinek sikere

Két aranyat, egy ezüstöt és egy bronzot nyertek egyéniben a Spartacus súlyemelői Bácson, az általános iskolások számára rendezett országos bajnokságon. Első helyet szerzett Bellér Roland (69 kg, 60+70, 130 kg) és Konc Rafael (85 kg, 65+90, 155 kg), Gajda Mátyás (62 kg, 45+57, 102 kg) a 2., Nagy Farkas Gábor (69 kg, 45+55, 100 kg) pedig a 3. helyen végzett. Fontos megjegyezni, hogy mindhárman a hajdújárási-királyhalmi Petőfi Sándor Általános Iskola tanulói, és a Spartacus hajdújárási tagozatának versenyzői, akikkel Haskó Tibor foglalkozik. Csapatban a Gajda, Konc, Bellér, Nagy Farkas összetételű Spartacus 667 ponttal a 3. helyen fejezte be a versenyt, az első helyezett, 772 pontos bácsi Hercules és a 742 pontos mitrovicai Srem mögött. A Spartacus súlyemelői június 8-án Inđiján az országos felnőtt bajnokságon lépnek fel.

A Spartacus Cselgáncsklub idősebb pionírjai sikeresen szerepeltek a Homokréven (Mokrin) megtartott tartományi bajnokságon, melyen harmincegy klub 137 versenyzője vett részt. A verseny egyben selejtező is volt a május 25-én, Versecen megrendezésre kerülő országos bajnokságra. A Spartacus a bajmoki és a csantavéri szakosztállyal együtt tizenegy versenyzővel lépett szőnyegre, akik négy bronzérmet nyertek és nyolc helyet szereztek az országos bajnokságra. Bronzot Dušan Vukas, Strahinja Nestorović, Körmöci Levente és Veljko Tripunović szerzett, az országos bajnokságra pedig mellettük még Pásztor Csongor, Jugoslav Kaćanski, valamint Nikola és Mihajlo Šašić kvalifikálta magát. A csapatot Márton Róbert, Milan Bogić és Vladimir Tanasković edzők vezették.

A Spartacus női labdarúgói az I. liga 18. fordulójának mérkőzésén Šabacról hozták el a pontokat, ugyanis Damjanović, Slović, Čanković és Radojičić góljaival 4:0-s győzelmet arattak a Száva-parti városban. Hétvégén a Jagodina csapatát fogadják a szabadkai lányok. Az országos kupa negyeddöntőjében a Kék Galambok hazai pályán 9:0-ra verték a zimonyi Sloga csapatát, és bejutottak a legjobb négy közé. A Spartacus góljait Nikolić 3, Damjanović, Slović 2-2, Radojičić és Enganamouit szerezték.

Szabadkán, a Kis Jugoszlávia körül tartották a Duna Kupa elnevezésű kerékpárversenyt, melyen Helfrih Ádám az 1., Miloš Vojnić a 8., Kulcsár Dávid a 20. helyet szerezte meg, Slobodan Milodanović pedig defekt miatt feladásra kényszerült. Dimitrije Đolai Žarković, a Spartacus és a szerbiai serdülő válogatott tagja, aki az egyik legkomolyabb jelölt a hollandiai ifjúsági olimpián való részvételre, egy háromnapos nemzetközi csehországi versenyen szerepelt. A hat szerbiai versenyző közül Žarković a második legjobb volt, habár több pech is nehezítette a dolgát. Az első szakaszon bukott, ennek ellenére második szerbiai kerékpárosként a 60. helyen ért célba. A második szakaszon előtte tömeges bukás történt, s hosszú időbe tellett, amíg kikeveredett ebből a bolyból, a harmadik szakaszon pedig elszakadt a lánca, és feladásra kényszerült. A feladáskor a 180 versenyző között a 69. helyen haladt. A szabadkai kerékpárosok a hétvégén Újvidéken, a Vásárvárosok Kupája elnevezésű, kétnapos junior futamon szállnak nyeregbe.