2024. április 18., csütörtök
ATLÉTIKA, 53. MAGYAR SZÓ-KUPA

Terzić kiemelkedő teljesítménye

Szombaton a zentai népkerti stadionban rendezték meg az 53. Magyar Szó-kupát. A mezőny idén is nemzetközi volt, hiszen a hazai atléták mellett magyarországi, montenegrói, boszniai és bulgáriai versenyzők is megmérettették magukat. A nézők jó néhány kimagasló teljesítménynek lehettek szemtanúi, de mind közül kitűnik a Novi Pazar-i Amela Terzić, aki az 1500 méteres síkfutáson elért 4:13,65 perces teljesítményével a női mezőny legjobb eredményét érte el, s egyúttal a Magyar Szó-kupájának ez évi nyertese lett.

A díjazottak egy csoportja (Fotó: Gergely József)

A díjazottak egy csoportja (Fotó: Gergely József)

A férfiaknál a legjobb teljesítményt az újbelgrádi Nemanja Božić nyújtotta a 100 méteres síkfutáson elért 10,78 másodperces eredményével. Sajnos, sem a női, sem a férfi összesített győztes nem tudta személyesen átvenni a kupát.

A Vajdasági Atlétikai Szövetség plakettjét a nagykikindai Tolmács Szanella (100 méteres síkfutás) és az újvidéki Danilo Dodig (400 méteres síkfutás) érdemelték ki.

A házigazda Zentai Atlétikai Klub sportolói közül a legjobb teljesítményt Erős Júlia (1500 méteres síkfutás, 5:23,61 perc) és Török Bence (400 méteres síkfutás, 50,22 másodperc) érték el.