2024. április 18., csütörtök

Visszavarrták az Ausztriában balesetet szenvedett magyar férfi alkarját

Hatórás műtéttel sikerült visszavarrni a jobb alkarját annak az Ausztriában dolgozó magyar munkásnak, aki az egyik építőipari hulladéklerakóban két nappal ezelőtt szenvedett balesetet, amely után leszakadt végtagjával saját maga autózott be a közeli kórházba – jelentette hétfőn az osztrák hírügynökség.

A 37 éves férfi egy rostálókészülékkel dolgozott szombat délután a burgenlandi Feketevárosban (Purbach), és amikor meg akarta tisztítani a gépet, az leszakította alkarját. Ezután autóba ült és közel 20 kilométert vezetett, míg eljutott a kismartoni (Eisenstadt) kórházig, ahonnan helikopterrel a bécsi központi kórházba szállították.

A. Tibor hétfőn a kórházban azt mondta, hogy a balesetet követően egyáltalán nem érzett fájdalmat. A műtétet végző plasztikai sebész, Oskar Assmann „szinte hihetetlennek” nevezte a magyar férfi történetét. Mint mondta, páciense a szerencsétlenség után azonnal az autójához rohant, majd visszafordult, mert eszébe jutott, hogy az alkarját is magával kell vinnie. Miután érte ment, berakta a csomagtartóba abból a megfontolásból, hogy ott hűvösebb van, és ezután a volán mögé ült. A sebész szerint a férfi annyira sokkos állapotban volt, hogy „egyszerűen helyesen reagált”, és valószínűleg ez mentette meg az életét.

Hétfőn a kismartoni munkafelügyelőség vizsgálatot indított a baleset helyszínén, ahol a szerencsétlenséget okozó géppel kapcsolatban biztonsági hiányosságokat állapított meg – értesült az osztrák hírügynökség.