2024. április 25., csütörtök

Intenzívebb határellenőrzés

A szerbiai és a horvátországi rendőrök közösen szervezik meg a járőrszolgálatokat

Milorad Veljović és Vlado Dominić, a szerb, illetve a horvát rendőrség igazgatói hétfőn együttműködési protokollt írtak alá a Sid melletti Morović katonai létesítményben, jelentette a Beta hírügynökség. A protokoll értelmében Szerbia és Horvátország közösen szervezi meg a két ország közötti határvonalat ellenőrző járőrszolgálatokat.

A járőrszolgálatok a határvonaltól az országok belsejének irányába terjedő öt kilométeres szakaszt felügyelik majd. A két ország rendőrsége rendszeresen információt cserél majd a határátkelők és a határvonal biztonságának témájában. A tervek szerint közös képzéseket is szerveznek majd a szerbiai és a horvátországi rendőröknek.

A szerb–horvát határvonal intenzívebb ellenőrzése még fontosabbá válik Horvátország európai uniós csatlakozása után, hangsúlyozták a rendőrségek igazgatói, hozzátéve, hogy a szerb és a horvát rendőrség együttműködése már most is kiemelkedő. A biztonságos turistaidény projektum keretében a horvátországi tengerparton idén is szerb rendőrök csatlakoznak horvátországi kollégáikhoz – hangzott el a protokoll aláírását követően.