2024. április 18., csütörtök

„Negyed évszázad alatt nem láttam ilyet”

A férfi-Szuperligában az első két mérkőzés után csak az egyik döntős csapat neve van meg: a várakozásoknak megfelelően a Banat saját közönsége előtt 4:0-ra, idegenben pedig 4:1-re nyert a Crvena zvezda ellen, így a címvédő különösebb megerőltetés nélkül jutott be a fináléba, amelynek első mérkőzése a program szerint május 20-án lesz. Hogy a nagybecskereki együttes ellenfele ki lesz, az a ma este 20 órakor kezdődő požarevaci találkozón dől el, amelyen a város nevét viselő együttes a Kikindát fogadja. Miután az első mérkőzésen a nagykikindaiak nyertek 4:3-ra, a visszavágón ugyanez a požarevaciaknak sikerült, így a párharc a harmadik mérkőzésen dől el. A nagykikindai találkozón a vendégek visszavágtak a hétfői vereségért, s Pető Zoltán, a hazaiak első számú játékosa a mérkőzés után azonnal hangot adott csalódottságának, azonban nem a vereség miatt:

– Először is gratulálok az ellenfélnek, megérdemelten győztek ezen a maratoni találkozón. Azonban nem tudom eltitkolni bánatomat amiatt, ami a mérkőzésen történt, ugyanis ez a találkozó nem az asztaliteniszről, hanem a bírókról szólt. A két szabadkai játékvezető, Bicskei Tibor és Dušan Kresović közül különösen az utóbbi igyekezett a figyelem középpontjában lenni: többünk adogatását minősítette szabálytalannak, majd amikor párosban 1:0 és 10:9 volt a vendégeknek, Anušićnak, aki kicsit erősebben ütötte a labdát a földhöz, sárga-piros lapot adott, ami automatikusan egy pontot jelent az ellenfélnek, így játék nélkül veszítettük el az utolsó pontot, s vele együtt a szettet is 11:9-re. Korábban Klajić beismerte a csuszát, de a bírók nem látták, s nem akarták Anušićnak ítélni a pontot, függetlenül attól, hogy Klajić is jelezte a csuszát. Huszonöt éve játszok, de ilyet még nem láttam, nem éltem át. El is vették a kedvem rendesen a játéktól – mondta Pető.

– Szerintem semmi olyat nem tett Anušić, ami miatt sárga-piros lapot kellett volna adni neki. A mérkőzés után volt egy kis vita, a hazaiak nem akarták aláírni a jegyzőkönyvet, de a végén ez is megtörtént, így most mindkét csapat a mai harmadik mérkőzésre készül – mondta Dragan Klajić, a Požarevac edző-játékosa.

Férfi-Szuperliga, elődöntő, második mérkőzés: Kikinda–Požarevac 3:4 (Pető–Fišer 3:2, Katić–Đan 1:3, Anušić–Klajić 1:3, Pető–Đan 3:0, Anušić–Fišer 3:1, Katić–Klajić 2:3, Anušić/Pető–Fišer/Klajić 1:3).

Női Szuperliga, második mérkőzés: Versec–Zenta 1:4 (Ratić–Makszuti 1:3, Radak–Gyurcsik 3:1, Jokić–Vejnović 0:3, Ratić–Gyurcsik 1:3, Jokić–Makszuti 0:3). A Zenta 2:0-ra nyerte a párharcot, és bejutott a döntőbe.