2024. április 23., kedd

Hajtóvadászat Budapesten

Óriási a dugó több budapesti hídon és a főváros bevezető útjain, a rendőrségnél országos készültséget rendeltek el

A fővárosban és Budapest környékén is a rendőrség ellenőrzi a járműveket, mert a péntek reggel Balatonlellén történt fegyveres rablás elkövetőit keresik.

 Hatalmas a dugó a Megyeri hídon a Fővinform információi szerint, de más források szerint jelentősen lelassult a forgalom a Petőfi és a Rákóczi hídon, a Lánchídon is rendőröket láttak péntek reggel.

Az ORFK kommunikációs szolgálata a hvg.hu kérdésére megerősítette, hogy a rendőrség ellenőrzéseket tart a fővárosban és a környékén, illetve országos készültséget rendeltek el. A Balatonlellén pénteken történt fegyveres rablás elkövetői után folytatnak hajtóvadászatot. A HavariaPress úgy tudja, géppisztollyal és golyóálló mellénnyel felszerelt rendőrök állítanak meg autósokat az M1-es és M7-es bevezetőjénél, az M0-ásnál, illetve a BAH-csomópont környékén.

A lakosság segítségét is kérték az elkövetőek elfogásához, akik egy LNM-959 forgalmi rendszámú, zöldesfekete színű, háromajtós, Alfa 145 típusú autóval távoztak a helyszínről. Mivel az ismeretlen elkövetők fegyverrel rendelkeznek, ezért a rendőrség fokozott óvatosságra hívta fel a figyelmet.

A rendőrség későbbre ígért részleteket a rablásról, a Somogy megyei rendőrfőkapitányság annyit közölt, hogy a rablás hajnali 5-kor történt, és a sértettek kihallgatása folyamatban van. Rendőrségi forrásokból a hvg.hu úgy tudja, nem boltot és nem lottózót raboltak ki, míg az Index azt írja, egy balatonlellei ház tulajdonosát fosztották ki és kötözték meg a rablók. A HavariaPress szerint egy bank volt a rablók célpontja.