2024. március 29., péntek

Erdélyi negyedszer portugál bajnok!

A csókai Erdélyi Annamária a Mirandela tagjaként negyedszer nyerte meg Portugália felnőtt csapatbajnokságát, miután a Szuperliga döntőjében az első és a második mérkőzésen is 4:0-ra nyert a Madalena ellen. A Mirandela játékosai (Erdélyi, Fu Yu, Xie Juan) az elődöntőben sokkal jobban megizzadtak, ugyanis az Ala Nun’Álvarest 4:2, majd 4:1-re győzték le.

– Már az is meglepetés volt, hogy a Madalena jutott be a döntőbe, nem pedig az alapszakasz második helyzettje, a Toledos. Az elődöntő sokkal nehezebb volt, a döntőbeli ellenfelünk játéka nekünk nagyon megfelelt – mondta Erdélyi a Magyar Szónak, s hozzátette, hogy az együttes egész évben kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtott, s megérdemelten szerezte meg sorozatban a klub kilencedik bajnoki címét. Huszonegy év alatt a Mirandela 16-szor nyerte meg a portugál bajnokságot, s ebből négyben Erdélyi Annamáriának is szerepe volt. A 28 éves játékos, aki a szerbiai válogatott oszlopos tagja, a jövőjével kapcsolatban annyit árult el, hogy továbbra is Mirandelában edz majd, azonban másik csapatot fog erősíteni, de az új klub nevét csak a szerződés aláírása után szeretné nyilvánosságra hozni.

Pető: A rájátszás az más mese

Kisebb meglepetéssel kezdődött a szerbiai férfi Szuperliga rájátszásának elődöntője, miután a harmadik helyezett Kikinda idegenben 4:3-ra nyert az alapszakasz másodikja, a Požarevac ellen. A nagykikindaiak a bajnokságban kétszer is 4:2-re veszítettek a požarevaciaktól, azonban a legjobbkor sikerült nekik visszavágniuk.

– Sokan leírtak bennünket, de nem szabad elfelejteni, hogy a rájátszás egészen más mese, mint az alapszakasz. Ezt azt hiszem sikerült bizonyítanunk hétfő este, amikor Požarevacon nyertünk a város nevét viselő csapat ellen, s nagy lépést tettünk a döntőbe jutás felé. Hogy milyen izgalmas volt a mérkőzés, azt hűan bizonyítja az is, hogy 20 órakor kezdtük a találkozót, s tíz perccel éjfél előtt fejeztük be – mondta a temerini Pető Zoltán, a nagykikindaiak első számú játékosa, aki az alapszakasz során kétszer is 3:2-re veszített Branislav Đan ellen, ezúttal viszont 3:0-ra nyert ellene. A második mérkőzést ma rendezik meg 20 órai kezdettel Nagykikindán.

Férfi Szuperliga, elődöntő, első mérkőzés: Požarevac (2.)–Kikinda (3.) 3:4 (Đan–Katić 3:2, Fišer–Pető 0:3, Klajić–Anušić 3.2, Đan–Pető 0:3, Klajić–Katić 3:1, Fišer–Anušić 2:3, Đan/Klajić–Anušić/Pető 1:3).