2024. március 29., péntek

Parkolási díj Temerinben is

Még meg sem kezdődött a díjbeszedés a közművállalat máris az emelést kezdeményezi

A közművállalat pozitív pénzügyi eredménnyel zárta a tavalyi évet, hangzott el az igazgatóbizottság legutóbbi ülésén. A vállalat igazgatója részletesen beszámolt minden tevékenységi egység munkájáról, eredményéről és a problémákról is. Többek között, hogy néhány részleg kisebb-nagyobb veszteséget jegyzett, így a vállalat keretében működő javítóműhely, autóiskola és műszaki vizsgáztató részleg is. Igyekeznek megoldást találni a további veszteségek halmozásának elkerülésére. Úgy tűnik, hogy a hamarosan hatályba lépő, és a mostaninál szigorúbb feltételeket követelő előírások, nem utolsósorban a konkurencia miatt kénytelenek lesznek a műszaki vizsgáztató részleget bezárni.

A Petőfi Sándor utcában kezdik a parkolás megfizettetését

A helyi média megtudta, hogy az eddigi szolgáltatások mellett a továbbiakban a közművállalat végzi a parkolási díj beszedését is. Az elképzelések szerint június elsejétől végeznék ezt a munkát, és kezdetben csak a piacköznek nevezett Petőfi Sándor utcában, mégpedig a piaci asztalokkal szemben levő parkolóhelyen, majd később a nemrégiben rendezett főutca felé eső parkolóhelyen is. Egyébként ezt a parkolót parkosították, fűmagot vetettek, örökzöldet és fákat ültettek.
Az igazgatóbizottság módosította és kiegészítette a még nem is alkalmazott, de a községi képviselő-testület részéről már jóváhagyott árjegyzéket, és elfogadásra javasolja a községi képviselő-testületnek. Ez szerint parkoláskor minden elkezdett óra nem 20, hanem 30 dinárba kerül. Az egy napra szóló díj 120, a havi parkolási díj pedig 2000 dinár. Jogi személyeknek, vállalkozóknak, akiknek a járműve rendszeresen ugyanazon a helyen vesztegel havonta 1500, évente pedig 18 000 dinár a parkolás. Akinek lejárt a parkolási ideje és nem hosszabbítja meg újabb egy órával, vagy egyáltalán nem fizetett a parkolásért, 600 dinárt (büntetést) fizet a parkolóhely őrének. Beépítették a díjszabásba a tilosban veszteglő gépjárművek eltávolításának díját is. A „pókkal” – amelyet Újvidékről hívnak – az elszállított gépjárműért a teherbírástól és a helytől függően 5000–20 250 dinárt fizetettnek. Ez az összeg magába foglalja a gépjármű feltételét, elszállítását, lerakását és 24 órás őrzését.
Ha a képviselő-testület elfogadja a parkolási díjszabás módosításának és bővítésének javaslatát a közművállalat együttműködési szerződést köt az újvidéki Parking servis közvállalattal, és a temerinieknek is lehetőségük lesz mobiltelefonnal fizetni a parkolásért. A veszteséggel működő részlegek dolgozóit parkolóőrökként kívánják foglalkoztatni.