2024. április 25., csütörtök

Mellik: A pofon sosem jön jókor

A nőknél kettő, a férfiaknál pedig egy csapat fejezte be egy vereséggel a 2012/2013-as idényben az alapszakaszt: a címvédők, a nagybecskereki Banat és a Zenta éppen az őket a trónról letaszítani igyekvő Požarevactól, illetve a Novi Sadtól kaptak ki, így igen izgalmasnak ígérkezik a rájátszás, amely tegnap este, a Požarevac (2.)–Kikinda (3.) mérkőzéssel kezdődött. Az újonc Požarevac, amely a bácsföldvári Dragan Klajić és a verseci Branislav Đan remek játékának köszönhetően szerezte meg a második helyet, a bajnokságban idegenben és otthon is 4:2-re győzött, de nem szabad leírni a nagykikindai együttest sem, hiszen ha Pető Zoltánnak és Branko Anušićnak kijön a lépés, akkor sok borsot törhetnek az esélyesebb csapat orra alá.

Mellik Zoltán nem szereti a pofonokat (Fotó: Ótos András)

Mellik Zoltán nem szereti a pofonokat (Fotó: Ótos András)

A másik ágon a Banat a belgrádi Crvena zvezdával találkozik, s óriási meglepetés lenne már az is, ha a fővárosi együttes kiharcolná a harmadik mérkőzés jogát. Az alapszakasz során a nagybecskereki együttes saját közönsége előtt 4:0-ra, idegenben pedig (az első körben Marko Petkovot pihentetve) 4:3-ra nyert.

A férfi-Szuperliga rájátszásának programja, elődöntő: Banat (1.)–Crvena zvezda (4.) – 1. mérkőzés: Nagybecskerek, május 7. (ma), 20 óra. 2. mérkőzés: Belgrád, május 8. (szerda), 17 óra. 3. mérkőzés: Nagybecskerek, május 10. (péntek).

Požarevac (2.)–Kikinda (3.) – az első mérkőzés tegnap este, lapzárta után ért véget. 2. mérkőzés: Nagykikinda, május 8. (szerda), 20 óra. 3. mérkőzés: Požarevac, május 10. (péntek), 20 óra.

A nőknél a címvédő Zenta ezúttal is megnyerte az alapszakaszt, azonban az utolsó mérkőzésén, saját közönsége előtt 4:2-re kikapott a Novi Sadtól (Fenyvesi Anna Zsófia, Anelia Lupulescu, Truzsinszki Viktória), így mindkét csapat egy-egy vereséggel zárta az alapszakaszt (az egymás elleni eredménynek köszönhetően lett első a Zenta).

– Az én véleményem, hogy egy pofon sosem jön jókor. Talán jobb az alapszakaszban kapni, mint a döntőben… A vereség után rendezni kell a sorainkat, főleg az önbizalom terén. Nem szeretném leírni a Versecet, s tisztelem is őket, mivel van két játékosuk, Una Radak és Anđelija Ratić személyében, akik bármely csapatnak képesek kellemetlen perceket okozni. Összességében azonban a Zenta komplettebb együttes, s bízok benne, hogy két mérkőzésen sikerül kiharcolnunk a döntőbe jutást – mondta Mellik Zoltán, a Zenta edzője, aki szerint a döntőben a csapata és a Novi Sad néznek farkasszemet: – A Novi Sadnak három egyforma erősségű játékosa van, s nem tudom elképzelni, hogy ha a Vojvodinából Aleksandra Radonjić meg is nyeri az egyéni mérkőzéseit, a Novi Sad kétszer is kikapjon az elődöntőben. A bajnoki címet az idén nem lesz könnyű megszerezni, nehéz mérkőzésekre számítok, de bízok benne, hogy csakúgy mint az előző években, Gyurcsik Aliz, Makszuti Anetta és Mirković Brigitta is felnő majd az újabb feladathoz.

Nők: Zenta (1.)–Versec (4.) – 1. mérkőzés: Zenta, május 7. (ma), 18 óra. 2. mérkőzés: Versec, május 8. (szerda), 18 óra. 3. mérkőzés: Zenta, május 10. (péntek), 18 óra.

Novi Sad (2.)–Vojvodina (3.) – 1. mérkőzés: Újvidék, május 7. (ma), 17 óra. 2. mérkőzés: Újvidék, május 9. (csütörtök), 17 óra. 3. mérkőzés: Újvidék, május 11. (szombat), 17 óra.

A párharcok két győzelemig tartanak, ha a továbbjutás nem dől el két találkozón, akkor a harmadik mérkőzésen az előkelőbb rajtszámú csapat a pályaválasztó. A férfiaknál és a nőknél is a döntő első mérkőzése május 20-án, a második találkozó 22-én, a harmadik pedig 24-én szerepel a műsoron.