2024. március 29., péntek

Javában tart a felvételi felkészítő

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium, Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

Bolyai Tehetséggondozó Gimnázium

A zentai Bolyai Tehetséggondozó Gimnáziumban ezen a hétvégén rendezik meg az iskola felkészítő táborát, amely keretében informatikából, matematikából, kémiából és biológiából készítik fel az érettségiző és felvételiző diákokat. A tantárgyak közül a matematika iránt a legnagyobb érdeklődés, ugyanis 20-an vesznek részt a matematikaórákon. Biológiát 12, kémiát 6, informatikát pedig 1 diák gyakorol az előkészítőkön, az alkotmányjogra pedig 5-en jelentkeztek.

Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnázium

A szabadkai Kosztolányi Dezső Tehetséggondozó Gimnáziumban 67-en vesznek részt a felvételi vizsgára való felkészítő képzésben, amely pénteken reggel kezdődött és hétfőn délben zárul.

Mint ismeretes, a szabadkai tehetséggondozó gimnáziumba minden évben 24 olyan diákot vesznek fel, aki számára az angol a fő idegen nyelv, és szintén 24 tanulót abba az első osztályba, amelyben a német a fő idegen nyelv. A jelöltek, mint közismert, magyar nyelvből és vagy angol, vagy német nyelvből tesznek felvételi vizsgát június elején. Most az előkészítőn délelőttönként angol, illetve német óráik vannak, délutánonként pedig magyar nyelvből folyik a felkészítés. A vidékről érkezettek a diákotthonban szálltak meg, ahol esténként filmvetítés szerepel a programban, illetve vasárnap estére városnézést terveznek.

Ez évben is az derül ki, hogy az angol nyelv a népszerűbb diákjaink körében. Azok, akik angol nyelvből készülnek a felvételi vizsgára, 47-en vannak, közülük 3-an hetedikesek, akik már most hallgatják az előkészítő előadásokat, hogy jövőre nagyobb eséllyel felvételizzenek. A német nyelvi felkészítésre 20-an vannak, itt a hetedikesek száma ez évben 4.

Ez, hogy ilyen szép számban jelentkeztek a elkészítőre, mindenképp a diáktoborzó kampánykörútnak is köszönhető, amely során az iskola tanárai Vajdaság-szerte 56 általános iskolát kerestek fel, valamint további 19 iskolába küldtek szóróanyagot. Ám az iskola honlapja, Facebook-oldala is igen látogatott az érdeklődő fiatalok részéről.