2024. április 24., szerda

Jó együttműködés a civil, a vállalkozói és a közszféra között

Az Óbecsei Ifjúsági Szervezet (BUM) a napokban tartotta meg éves közgyűlését. A mintegy száz fős küldött megszavazta a tavalyi évre vonatkozó munka- és pénzügyi jelentést, valamint a szervezet idei akciótervét is.

A BUM tagjai tagsági könyvecskéket is kaptak, ezekkel ők több termékre és szolgáltatásra kedvezményes áron jogosultak. A szervezet eddig mintegy harminc helyi vállalkozóval kötött ilyen megállapodást, de a partnerek köre a jövőben tovább bővül majd. A BUM ezen a módon is szeretné arra ösztönözni a tagságot, hogy aktívan vegyék ki részüket a közösségi eseményekből, valamint hogy a társadalmilag felelősen működő helyi vállalatok termékeit és szolgáltatásait részesítsék előnyben.

A közgyűlésen ezúttal is díjazták az év legaktívabb tagját, ő Bojan Milovac lett, Vuk Radojević polgármester pedig a kiváló együttműködésért köszönőlevelet vehetett át a fiataloktól.

Az idei közgyűlés vendége Filip Vukša belgrádi aktivista volt, aki 15 éves kora óta kezdeményezője olyan megmozdulásoknak, amelyekkel a fővárosiak életminőségén szeretne javítani. Az egyetemista fiú ennek érdekében az elmúlt három évben több mint 650 levelet címzett különböző önkormányzati szolgálatoknak – kitartásának köszönhetően Belgrádban mintegy 550 fát ültettek el, megjavítottak csaknem 500 villanyoszlopot, több tucatnyi esővíz-elvezetőt tisztítottak meg, és a Dorćol–Ada Ciganlija bicikliutat is neki köszönhetően hozták rendbe. Filip Vukša meghívásával azt szerették volna megmutatni a szervezők, hogy aktív hozzáállással és önálló kezdeményezésekkel még egy milliós nagyvárosban is lehet sikert elérni.