2024. április 19., péntek

Györe első idei pontja

A két tavalyi szerbiai futures tornán nyert 11 pontja után Györe László zentai teniszező megszerezte idei első pontját is. A világ egyik legjobb és legsikeresebb ifije, aki decemberben győzött az Orange Bowlon, az olaszországi Pozzuoliban, a 15 ezer dolláros összdíjazású futuresen két játszmában, fölényesen nyert a 27 éves argentin Gaston-Arturo Grimolizzi ellen, aki két éve 474. volt a ranglistán, majd sérülés miatt hosszabb kényszerpihenőn volt. Györe még két pontot szerzett, amivel legalább 40-50 helyet haladhat a listán, ha az este a 2. fordulóban nyerni tudott a jelenlegi 464. helyezett olasz Alessandro Bega ellen.

A szerbiai teniszezők egyébként ezen a héten egészen jól szerepelnek. Viktor Troicki például Münchenben már két akadályt vett, hisz kissé váratlanul nyerni tudott az osztrák Bachinger és a cseh Štepanek ellen is. Viktor következő ellenfele a címvédő német Philipp Kohlschreiber. Ugyanott az első helyen kiemelt Janko Tipsarević csak tegnap este rajtolt a szlovén Grega Žemlja ellen, mivel az 1. fordulóban erőnyerő volt. Dušan Lajović a nápolyi challengeren győzött már két meccsen, és 15 szerzett ponttal a tarsolyában az olasz Volandrival mérkőzik az elődöntőért. Ilija Bozoljac a floridai Tallahasseeben táblára jutott, amiért 3 pont jár, de az 1. fordulóban veszített a Belgrádban otthonos kanadai Frank Dančević ellen.

A veterán magyar Arn Gréta, aki nemrég kiesett a legjobb 200-ból, a visszakerülés reményében az olasz Civitavecchiában rajtolt ITF-tornán, és román, valamint olasz ellenfelek legyőzése után a szlovák Anna Karolína Schmiedlovával küzd meg az elődöntőért.