2024. április 18., csütörtök

Rendkívüli ülést követel a liga

Tarthatatlan a közbiztonsági helyzet, üzenik a képviselő-testületnek és a polgármesternek

A Vajdasági Szociáldemokrata Liga városi bizottsága, azaz a városi képviselő-testület frakciója kezdeményezni fogja egy rendkívüli ülés összehívását, ezen egyetlen napirendi pontként a megromlott közbiztonsági helyzetről folytatnának vitát. A ligások felszólítják a polgármestert, hogy éljen hivatali pozíciójával, és az illetékes állami szervektől követeljen erősítést az újvidéki rendőrség számára!
– Újvidék nem várhat az év végig arra, hogy 80 rendőrrel bővüljön rendfenntartó állománya, ezt az erősítést már a múlt év végére megígérték. Nem várhat „még néhány napig” az új rendőrparancsnokra, a város abból az ígéretből sem élhet, hogy egyszer majd kerékpáros rendőrei is lesznek! Újvidéknek megoldásokra van szüksége, most és azonnal! – olvasható a párt közleményében, amelyben kitérnek az újtelepi rendőrállomás megnyitásának szükségességére, abban az épületben, amelyet az önkormányzat még 2011-ben átengedett a rendőrségnek. Említést tesznek arról is, hogy az elmúlt néhány hónapban három lövöldözés történt iskolák közelében, nem először történt a vasárnap éjjeli tömegverekedéshez hasonló.
– Újvidéket szurkolóbandák terrorizálják, a fiatalokat leszúrják az utcán, ha rossz választ adnak arra a kérdésre, hogy kinek szurkolnak? A Heréskert a legveszélyesebb városrész, az Újtelepi rendőrőrs megnyitása tehermentesítené a heréskerti rendőrséget. A város nem a huligánoké, hanem azoké, akik fizetik az adót, akik többek között azért fizetnek, hogy biztonságban tudják magukat – üzenik a ligások, akik már évek óta a vajdasági rendőrség megalakításáért, a rendőrség decentralizálásáért szállnak síkra a biztonságnövelés érdekében.