2024. április 18., csütörtök

Vevőre talált a volt kaszárnya

A magyarkanizsai épületegyüttes 750 000 euróért kelt el

A múlt pénteken lezajlott az önkormányzati tulajdonban lévő, volt kaszárnya épületegyüttesének és a horgosi, környezetbarát ipart befogadó övezet nyílt árverése.

Lehetőség volt az említett ingatlanok együttes és külön-külön történő megvételére is. A megadott határidőn belül egy hiánytalan és szabályos jelentkezés érkezett, mégpedig a volt kaszárnya épületegyüttesének megvételére. Mivel a jelentkező elfogadta a kezdő adásvételi árat, a 750 000 eurós összeget, így az árverést lebonyolító bizottság kihirdette a magyarkanizsai Geneza kül- és belkereskedelmi kft.-t a komplexum jövendőbeli tulajdonosaként.
Magyarkanizsa község és a Geneza kft. akkor írja alá a szerződést, miután a községi képviselő-testület meghozza az értékesítésről szóló írásos határozatot, illetve a Köztársasági Vagyonjogi Ügyészség véleményezi és jóváhagyja a tranzakciót. Ezt követően a tulajdonos megkezdheti a tervezett beruházást, és így a volt ipari komplexum újra gazdasági funkcióba kerülhet. A beruházó elmondása szerint első lépésben egy logisztikai központ és egy elosztóközpont létesül az említett területen.