2024. március 28., csütörtök

Hatalomváltás Moholon

A helyi közösségi választáson a legtöbb mandátumot az SZHP és a VMSZ által támogatott listák szerezték meg – hétfőn aláírják a koalíciós szerződést

A moholi helyi közösség új összetételű, tizenöt fős tanácsa hétfőn 20 órakor tartja alakuló ülését, miután a Tisza-parti faluban április 21-én helyi közösségi választást tartottak, amelyen 5499 szavazó polgár 28,58 százaléka, vagyis 1924-en voksoltak a hat polgári csoportosulásra. A választáson a legtöbb, összesen öt mandátumot szerzett a Szerb Haladó Párt által támogatott A haladó Moholért elnevezésű lista, valamint a Vajdasági Magyar Szövetség részéről támogatott, négy helyett szerzett Moholért lista koalíciós szerződést írt alá – jelentett be csütörtök esti sajtótájékoztatóján Világos Tibor, a Moholért listavezetője.

– A program alapján kerestünk és választottunk ki koalíciós partnert. A haladókkal, vagyis a Stanka Mihajlov vezette listával léptünk koalícióra, amiről már aláírtuk a megállapodást – közölte Világos Tibor. – A két lista összesen kilenc tanácstaggal rendelkezik, így a koalíció irányítani tudja Moholt és a helyi közösségi tanácsot is. Reméljük, hogy a többi polgári csoportosulás is valamilyen formában csatlakozni fog hozzánk, és mindannyiunk, illetve a falu jövőjéért fog tevékenykedni. A haladókkal való koalícióról a csoportosulásunk tagjai szavazással döntöttek, de a politikai realitás is azt diktálja, hiszen a SZHP kormányozza az országot. A legfontosabb szempont azonban a haladók programja volt, amely szinte teljes egészében megegyezik a mi programunkkal. Továbbá mindkét csoportosulásnak azonos a célja, hogy Moholt szebbé és jobbá tegye, és bizonyos dolgokat megváltoztasson, főleg a munkamorált a helyi közösségen belül – közölte a listavezető, aki a tanácsbeli tisztségek elosztásáról a tanácsülés előtt nem kívánt nyilatkozni.