2024. április 20., szombat

Egri ajándék az adai óvodásoknak

Az adai Műszaki Iskola és az egri Bornemissza Gergely középiskola közös projektumot bonyolít le a Határtalanul programban

Az elmúlt három napban az egri Bornemissza Gergely Szakközép-, Szakiskola és Kollégium huszonegy diákja Adán a Tisza-hídról készített kirakós játékot, amelyet tegnap személyesen adtak át a helyi Čika Jova Zmaj gyermekintézmény egyik óvodás csoportjának.
Uzelman Tamás egri iskolaigazgató elmondta: nagy örömmel érkeztek Adára, ahol a diákjaik eltöltenek néhány napot. Az óvodásoknak a játék a legfőbb ajándék, ezért készítették el a kirakóst.

Az anyaországi diákok átnyújtják az ajándékukat a kisgyermekeknek

Az óvoda részéről Nataša Popov igazgató üdvözölte az egri diákokat, akiknek megköszönte az ajándékot. Az adai Műszaki Iskola igazgatóhelyettesétől, Gilice Hildától megtudtuk, hogy a két szakközépiskola projektuma a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. támogatásával valósult meg a Határtalanul program keretében.
– A projektum terméke két kirakós játék. Adára huszonegy egri diák érkezett három kísérőtanár társaságában, és a Tisza-hidat ábrázoló kirakós játékot készítették el. Ehhez három nap állt a diákok rendelkezésére, miután kedden érkeztek Adára, és pénteken utaznak haza. Az elmúlt napokban emellett megtekintették Adát és Moholt, valamint ma, csütörtökön elutaznak, és meglátogatják Pétervárad, Újvidék és Nándorfehérvár nevezetességeit. A projektum második részében, május 21-én huszonegy adai magasépítész-technikus tanuló és három kísérőtanár utazik Egerbe, ahol a helyi várat ábrázoló kirakós játékot készítik el, amit az egri óvodásoknak ajándékoznak. Az adai diákok az utazás során megtekintik Eger és környékének nevezetességeit is – mondta Gilice Hilda.