2024. április 24., szerda
ULTRAMARATON

Születésnapi meglepetés

A palicsi Paligo Palus Ultramaratonklub tagjai és vezetőjük, Jánosi Elvira kis ünnepséggel lepték meg a születésnapját ünneplő Dobó Mártát, a Városi Tanács regionális és nemzetközi kapcsolatokkal megbízott tagját, a palicsi helyi közösség közgyűlésének alelnökét, aki rendszeresen segíti a palicsi klub munkáját. A futók nevében Aleksandra Gojković és Dulity Éva köszönték meg az ünnepelt önzetlen segítségét, odaadását, mellyel hozzájárult a klub versenyzőinek sikereihez. Hálájukat fejezték ki, hogy támogatásának köszönhetően részt vehettek az ulcinji edzőtáborban, s hogy a palicsi klub két tagja ösztöndíjban részesülhetett, majd Kazi Kornél a klub hivatalos szabadidőruháját ajándékozta az ünnepeltnek.

Dobó Márta megköszönte a klubtagok kedvességét, s elmondta, hogy a palicsi helyi közösség tagjai és minden palicsi szurkol annak, hogy a palicsi sportolók nagyobb odafigyelésben részesüljenek, legyen szó az ultramaraton-futókról, az evezősökről, a vitorlázókról, tehát mindazon sportklubokról, amelyek a palicsi, illetve a település vonzáskörében élő gyerekeket megmozgatják és mozgási lehetőséget biztosítanak számukra. A palicsi ultramaraton-futók pedig rendszerint kiváló eredményekkel térnek haza a különböző versenyekről. Legutóbb a belgrádi maratonon vettek részt, ahol Miklós Lídia 3 óra 6 perces idővel a győztes Olivera Jevtić mögött a 2. helyen végzett. Jankovics Attila 3 óra 33 perc, Igor Vojnić Zelić 3 óra 52 perc, Madarász Puskás Karolina 4 óra 20 perc, Dejan Ubornji pedig 4 óra 45 perc alatt ért célba. Jánosi Elvira, a Paligo Palus Ultramaratonklub elnöke elmondta, hogy Miklós Lídiának óriási esélye van a szerbiai válogatottba való kerülésre, ehhez azonban 2 óra 40 percen belül kell lefutnia a 42,195 km-es távot.

– A palicsi versenyünkön nagy feladat áll előtte, hiszen a 100 km-es ultramaratonon megkísérli teljesíteni a dél-afrikai világbajnokságra szóló kiküldetési szintet. Versenyzőink készülnek az UltraBalaton elnevezésű, 212 km hosszúságú, Balaton körüli versenyre. Idén ezen a versenyen egyéniben két versenyzőnk, Igor Vojnić Zelić és Jankovics Attila vesz részt, váltóban pedig a Toldi Koncz Marianna–Madarász Puskás Karolina-duó és a héttagú, 10 és 16 éves lányokból és fiúkból álló Csipet csapat indul. Köszönet a szülőknek, a városnak, Dobó Mártának és Nemanja Simovićnak, Szabadka sportfelelősének, hogy támogatnak bennünket, hiszen nélkülük nem tudnánk elutazni a versenyekre – mondta Jánosi.

A csapat tagjait a szülők saját autóval viszik a Balatonhoz, a minimális költségek miatt a futók sátorban fognak aludni, de ennek ellenére jó eredmények várhatók tőlük.