2024. április 25., csütörtök

Open moto season

Több mint 100 motoros érkezésére számítanak szombaton Hajdújáráson

Az Old Bikers Vojvodina Motoros Klub immáron harmadik alkalommal szervezi meg a motorosok találkozóját, a jótékonysági, nemzetközi Open moto season partyt. A rendezvényre Hajdújáráson kerül sor holnap, szombaton, ahová több mint 100 motoros érkezésére számítanak a résztvevők, de nem csak az ország területéről, hanem a környező országokból is várnak vendégeket.

Mint azt Ficsor Gyulától, az Old Bikers Motorosklub elnökétől megtudtuk, vendégeik érkezésére már délelőtt 11 órától számítanak, délután egy órakor pedig sort kerítenek a motor-szentelésre. Füleki József hajdújárási plébános szenteli majd meg az összegyűlt járműveket, majd 16 órától különböző szórakoztató programokra is sort kerítenek. Így többek között kiosztják a legszebb kipufogóhangért járó elismerést.
Kőrösi Jóska, a motorosklub elnökségi tagja kiemelte, minden találkozójuknak jótékony oldala is van.
– Olyan öreg motorosok vagyunk, akik már évek óta járják Európát. Ezzel a találkozóval segíteni szeretnénk azokat a fiatalokat, akik érdeklődnek a motorok iránt. Elsősorban a biztonságra szeretnénk rámutatni, így tagjaink soha nem ülnek motorra bukósisak nélkül – foglalta össze célkitűzésüket Kőrösi Jóska. Kiemelte, a találkozó során összegyűlt pénzt a hajdújárási Lurkóháznak, valamint a Szabadkai Közkórház gyermekosztályának adományozzák. Az év során elsősorban a karácsonyi és a húsvéti ünnepekre készülnek kis meglepetésekkel. Ezúttal is erre fordítják majd a pénzt.
Mivel jelentős számú motoros jelenlétére számítanak szombaton a szervezők, és helyhiánnyal számolnak, a vendégek a hajdújárási helyi közösség udvarában parkolhatják le majd a motorjaikat. Azok, aki szintén motorral látogatnak ki Hajdújárásra szombaton, a helyi közösséggel szemben található füves területen állíthatják fel járműveiket.