2024. április 25., csütörtök

Topolyán és Szabadkán járt ByeAlex

ByeAlex a Magyar Szó topolyai szerkesztőségében

ByeAlex a Magyar Szó topolyai szerkesztőségében

Kedden délelőtt Topolyára látogatott ByeAlex, a 2013-as Eurovíziós Dalfesztivál magyar résztvevője. Először a Temerini Rádió munkatársainak, majd a helybeli Express Chanell kábeltelevíziónak adott interjút, és a Régió Rádió élőműsorában szerepelt. A délután folyamán a Szabadkai Rádió és a Pannon RTV vendége volt. A Magyar Szó topolyai szerkesztőségében lapunk munkatársa, Kiss Zoltán beszélgetett vele. A fiozófia szakon végzett fiatalember egyebek mellett elmondta: nagy öröm számára, hogy hazáját képviselheti egy ilyen rangos rendezvényen. A dalt természetesen magyar nyelven fogja előadni, és nem érzi úgy, hogy ez „magyarkodás” lenne, hiszen az idei fesztiválon nagyon sok előadó fogja anyanyelvén előadni a versenydalát, és azokban az országokban fel sem merül ennek a megkérdőjelezése. Azok a kritikák, amelyek szerint jobb lett volna egy konvencionális dalt kiküldeni, őt nem érdeklik, hiszen többnyire azoknak a szerzőknek a véleményét tükrözik, akik nem szereztek jogot arra, hogy ott legyenek Malmőben.

Alex bízik abban, hogy sikerül bejutnia a döntőbe, és számára ez már nagy sikert jelentene. Elmondta azt is, hogy kiemelkedő eredmény esetén sem törne nemzetközi babérokra, megmaradna olyannak, amilyen most is... A teljes interjút Tarka Világ mellékletünk május 9-ei számában olvashatják majd.

ByeAlex május 16-án adja elő a Kedvesem című dalt a Malmőben megrendezendő Eurovíziós Dalfesztivál második elődöntőjében.