2024. április 23., kedd

Hajtóvadászat a gyerekgyilkos után Oroszországban

A moszkvai belügyi alakulatok különleges egységei is bekapcsolódtak kedden az oroszországi Belgorodban hat embert lelövő gyilkos keresésébe. A szomszédos Kurszki és Voronyezsi területekről is érkezett segítség, így már körülbelül 2000 rendőr keresi a 32 éves Szergej Pomazunt, aki hétfőn követte el véres tettét. A fegyveres belügyesek utcáról utcára, házról házra átfésülik Belgorod városát. A nyomravezetőnek hárommillió rubel jutalmat ígértek a hatóságok.

A Vesztyi FM orosz állami rádió úgy tudja, hogy Szergej Pomazunnak a gyilkosság előtt büntetett előélete miatt nem adtak el vadászfegyverbe való töltényt, ezért állt bosszút a belgorodi vadászbolt alkalmazottain, és lőtt le még három embert. Az újságírók úgy tudják, hogy a férfi megfenyegette az üzletben dolgozókat, hogy visszatér és megöli őket, de az eladók nem vették komolyan a fenyegetést.

Hétfőn a délnyugat-oroszországi Belgorod város központjában közép-európai idő szerint délben a 32 éves Szergej Pomazun vadászfegyverrel lövöldözni kezdett. Előbb egy vadászbolt alkalmazottait lőtte le, majd az utcán még három embert, közöttük egy 14 és egy 16 éves lányt terített le fegyverével. Mindannyian meghaltak.