2024. április 25., csütörtök

Ingyenes mester-szolgáltatás

A Gerontológiai Központ állandó szolgáltatásként kínálta fel a javításokat a nyugdíjasoknak

A szabadkai Gerontológiai Központ mester-szolgáltatása május elsejétől ingyenessé válik, az intézmény minden gond-viseltje, szolgáltatásaik felhasználói számára. Mint arra Nenad Ivanišević, az intézmény igazgatója rámutatott, a mester-szolgáltatásuk eddig a közmunkák keretében működött és ettől a támogatástól függött, de az önkormányzat kezdeményezésére ezek után az idősek a nyitott szociális védelem keretében bármikor igénybe vehetik majd.
– Látva, hogy igény van rá, azt szeretnénk elérni, hogy a házi mester-szolgálatunk állandó szolgálat lehessen. Erre május elsejétől lehetőség is nyílik, mindegyik helyi közösségben a nyugdíjasok kérhetik, hogy a háztartásukban keletkezett kárt az intézményünk foglalkoztatásában levő mester elhárítsa ingyen. Csak a szükséges alkatrészeket kell a nyugdíjasoknak megvásárolniuk, vagyis a mester munkája és a helyszínre való kiszállás ingyenes – emelte ki az igazgató. Hozzátette: – A városi költségvetés kidolgozásakor lehetőség nyílt arra, hogy foglalkoztassunk olyan mestereket, akik eleget tesznek ennek a feltételnek. Egyelőre egy személyt foglalkoztatunk, de amennyiben nagy lesz az érdeklődés, további mestereket alkalmazunk. Erre azonban a közmunkákra benyújtott pályázatunk ad majd lehetőséget. Az elképzelésünk szerint a házi mesterek számos háztartási meghibásodást el tudnak majd elhárítani, kivételt képeznek az elektromos meghibásodások. De amennyiben erre is igény mutatkozik, akkor ilyen mestert is keresünk majd – mondta.
Megtudtuk, amíg a közmunkákon keresztül működtették ezt a szolgáltatásukat, a projektum ideje alatt mintegy 1000 megkeresésnek tettek eleget a mesterek.
Az érdekelt nyugdíjasok a mesterért a Gerontológiai Központ házi ápolással megbízott épületében jelentkezhetnek a Žarko Zrenjanin 16. alatt, illetve az 555-050-es telefonszámon.