2024. április 19., péntek

Anyaországi segély Tordának

Folytatódik a húsvét vasárnapján történt ítéletidő következményeinek az elhárítása a közép-bánáti Tordán. Tegnap újabb anyaországi segélyszállítmány érkezett a faluba. A segély kiosztását az Ökumenikus Segélyszervezet végezte, melynek a munkatársa részt vett a károk felmérésében. A segélyszervezet április negyedikén az adományvonalra érkező felajánlásokból már több mint egymillió forint értékben cseréppel, tetőléccel és cementtel segítette a helyi családokat.

A karitatív akcióhoz csatlakozó Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium Nemzetpolitikáért Felelős Államtitkárságának 1,5 millió forint felajánlásából, a Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt. közreműködésével a lakóházak, melléképületek és a gazdasági épületek felújításához kaptak tegnap segítséget a település károsultjai. Az adományból hullámlemezt, kúpcserepet, gerendát, tetőlécet és további fa építőanyagot szerzett be az Ökumenikus Segélyszervezet, ezeket tegnap Bálint Gábor főmunkatárs jelenlétében osztották ki.
Dobai János, Torda helyi közösségének elnöke közölte, hogy sikerült helyrehozni a lakóépületeket, és most a gazdasági épületek javítása van folyamatban. Közben további segélyakciók lesznek. Pál Károly, a VMSZ ügyvezető alelnöke elmondta, hogy a Magvető gálaműsorán gyűjtést szerveznek a tordai károsultak megsegítésére. Tegnap pedig a nagybecskereki Városi Tanács határozatot hozott 350 ezer dinár értékű segély odaítéléséről, amelyből közel hétezer cserepet vásárolnak a károsultaknak.