2024. április 25., csütörtök

SZRP: Saját politikánk van

A radikálisok szerint Vučić politikusból erkölcsi nullává és a Nyugat marionettjévé lett

Elutasította a Szerb Radikális Párt a haladók vádjait, miszerint egyes tisztségviselőit a DP finanszírozza és irányítja, és kiemelték, politikájukat kizárólag a párt szervei határozzák meg.

„Miközben Vučić sikeresen átesett az átalakuláson és politikusból erkölcsi nulla és a Nyugat marionettje lett, addig a szerb radikálisok hűek maradtak ideológiájukhoz és elnökükhöz, akinek bátorsága és hazafiassága két évtizede példaértékű lehet, úgy Vučić, mint a haladó párt többi vezetője számára” áll közleményükben.

Szerintük a DP és az SZHP semmiben sem különböznek egymástól, destruktív európai fanatizmusukkal, sőt ugyanazok a parancsadóik is, a két párt közötti megrendezett összeütközés célja Vajdaság destabilizálása és a figyelem elterelése, hogy minél kisebb ellenállásba ütközzön Koszovó eladása.

„Érthető, ha nehéz megőrizni a népszerűséget és a hazafias imázst, a választási ígéretek megszegésével és Koszovó eladásával, de förtelmes dolog ebbe belekeverni és a bulvársajtón keresztül besározni annak az embernek a nevét, aki Hágában a szerbséget védelmezi és nem tud védekezni” – áll közleményükben.